Як зробити ніжні печінкові оладки з начинкою

4 березня 2020, 16:17
Рецепт оладок з печінки з майонезом і смаженими овочами

Оладки з печінки з начинкою

Не знаєте, що приготувати з курячої печінки ? Ми рекомендуємо зробити апетитні печінкові оладки з начинкою зі смажених овочів, грибів та майонезу.

Читайте також:

Реклама

Вибираючи охолоджену печінку, зверніть увагу на її колір – він не повинен бути дуже темним. Запах свіжого продукту повинен бути солодкуватим, специфічним, без затхлості.

Печінкові оладки з овочевою начинкою

Оладки з печінки

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 189 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 200 г печінки
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. сметани
  • Сіль, перець – за смаком

Для начинки:

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 200 г печериць
  • 2 зубчики часнику
  • Зелень кропу і петрушки
  • Майонез – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печінку промити, очистити від плівки, подрібнити в блендері або в м'ясорубці.
  2. Додати до неї яйце, сметану, борошно. Посолити, поперчити. Добре перемішати. Столовою ложкою викладати на сковороду у вигляді невеликих оладок, смажити приблизно по дві хвилини з кожного боку.
  3. Приготувати першу начинку: цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на тертці, обсмажити до золотистого кольору, в кінці додати дрібно нарізаний часник і зелень.
  4. Приготувати другу начинку: цибулю і дрібно нарізані печериці обсмажити на сковороді до готовності. Додати часник і зелень.
  5. Перший шар оладок розкласти на блюді, змастити трохи майонезом, покласти першу начинку, потім другий шар оладок, змастити майонезом, покласти другу начинку.
  6. Зверху покласти третій шар оладок. Прикрасити за своїм бажанням. Можна змастити майонезом і прикрасити зеленню. Дати просочитися перед подачею.

Корисна порада

Обов'язково видаліть з печінки прожилки і плівки, інакше вони будуть траплятися в готовій страві.

Дивіться відео, як приготувати паштет з печінки з коньяком:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий торт з курячої печінки. "Сьогодні" також ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком .