Як зробити натуральний домашній мармелад із соку

11 серпня 2020, 11:31
Рецепт смачного домашнього мармеладу на агар-агарі

Домашній мармелад

Домашній мармелад з ягідного соку готується дуже просто. Для нього можна використовувати навіть насичений компот: полуничний, вишневий, малиновий.

Ви можете регулювати щільність мармеладу, експериментуючи з кількістю загущувача. Але будьте уважні: якщо ви додасте його занадто мало, мармелад не схопиться. Якщо занадто багато – може з'явитися неприємний присмак або аромат.

Реклама

Домашній мармелад на агар-агарі

Домашній мармелад

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 200 мл ягідного сиропу (можна з варення) або соку
  • 2 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. агар-агару

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Змішати в невеликій каструлі ягідний сироп з чайною ложкою агар-агару. Розмішувати до тих пір, поки не розчиняться грудочки. Залишити на 40 хвилин, щоб агар-агар набряк.
  2. Поставити каструлю з сиропом на вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Як тільки сироп закипить, відразу зняти його з вогню.
  3. Розлити по формах і залишити застигати приблизно на годину.
  4. Акуратно дістати мармелад з формочок, за бажанням обваляти в цукрі.

На замітку

  • Якщо у сиропу утворилася пінка, просто зріжте її – і ваш мармелад буде більш прозорим.
  • Якщо ви не встигли розлити сироп по формам гарячим, просто підігрійте його трохи на вогні.
  • Якщо поставите мармелад застигати при кімнатній температурі – може знадобитися година, якщо в холодильник – приблизно 20 хвилин, якщо в морозилку – приблизно 10 хвилин.

Дивіться відео, як зробити домашній мармелад на пектині за 15 хвилин:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти сирні рогалики з мармеладом, а також ділилися рецептом сливового мармеладу.