Шопський салат
Шопський салат дуже схожий на грецький, але замість фети для нього використовується терта бринза, а перець перед приготуванням запікають. Відрізняється і спосіб нарізки інгредієнтів.
Шопський салат вважається національним в Болгарії і там його часто готують, розміщуючи інгредієнти в наступному порядку: внизу – помідори, потім – огірки і зверху – бринза. Білий сир, зелені огірки і червоні помідори – виходять кольори болгарського прапора.
Салат "Шопський"
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 84 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 помідори
- 2 солодких перці
- 2 огірка
- 1 червона цибуля
- 10 маслин
- 150 г бринзи
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 ч.л. лимонного соку або винного оцту
- Петрушка – за смаком
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Помийте овочі та зелень.
- Візьміть перець. Не розрізаючи і не чистячи його, покладіть на деко, змащене маслом. Поставте запікатися в духовку на 20 хвилин при 180 °С. Час від часу перевертайте перець до появи темних плям. Дістаньте з духовки і покладіть в поліетиленовий пакет. Залиште на 10 хвилин.
- Помідори і огірки наріжте середніми кубиками.
- Дістаньте перець з поліетиленового пакета, остудіть. Акуратно зріжте корінець і ложкою вичистіть насіння з серцевини, зніміть з перцю шкірку. Наріжте кубиками.
- Почистіть цибулю. Наріжте тонкими кільцями, кожне кільце розріжте на чотири частини.
- Дрібно наріжте петрушку. Викладіть овочі та зелень в тарілку.
- Маслини поріжте кружечками або покладіть в салат.
- Посоліть і поперчіть за смаком, збризніть лимонним соком або винним оцтом. Полийте оливковою олією.
- Сир натріть на тертці або покришите зверху. Прикрасьте салат гілочкою зелені і оливою.
На замітку
Якщо у вас мало часу, солодкий перець можна і не запікати.
Дивіться відео, як приготувати домашню бринзу:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салат з куркою і ананасами . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами весняних салатів з руколи .