Як зробити маринад для курки: ТОП-7 незвичних варіантів

15 травня 2020, 15:59
Кращі рецепти маринаду для курки

Курка в маринаді

Хороший маринад здатний поліпшити смак і аромат курячого м'яса, зробити його більш ніжним і соковитим. Використовуючи кожного разу новий соус, у вас будуть виходити різні страви, тому курка вам точно не набридне.

Ми зібрали кілька рецептів незвичних домашніх маринадів для курячого м'яса. Потрібно буде лише змішати всі інгредієнти і залишити в них курку на кілька годин.

Реклама

Рецепти маринадів для м'яса в духовці

Цитрусовий маринад для курки

  • 100 мл рідкого меду, сік і цедра 2-х апельсинів або лимонів, 2 ст.л. олії, 2 ч.л. карі, мелений перець чилі – за смаком, сіль – за смаком.

Читайте також:

Реклама

Гірчично-медовий маринад для курки

  • 150 г рідкого меду, 100 г французької гірчиці, сік 1 лимона, цедра 1 лимона, 2 ст. л. олії, 7 подрібнених зубчиків часнику, по 1 пучку кропу і петрушки, дрібно порізаних, сіль за смаком.

Дивіться відео, як приготувати курячі крильця барбекю:

Реклама

Йогуртовий маринад для курки

  • 1 стакан йогурту або кефіру, 1 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. карі, 1 ч. л. куркуми, 1 ч. л. кардамону, сіль – за смаком.

Томатний маринад для курки

  • 1 стакан густого томатного соку, 2 ст. л. олії, 1 ст. л. меленої паприки, дрібно нарізані 5 зубчиків часнику, 1 пучок базиліка, 1 пучок м'яти, сіль – за смаком.

Курка в маринаді

Винний маринад для курки

  • 300 мл червоного вина, 100 г нарізаного чорносливу, 1 цибулина, нарізана півкільцями, 1 ч. л. гвоздики, сіль, перець – за смаком.

Соєво-медовий маринад для курки

  • 4 ст. л. меду, 2 ст. л. соєвого соусу, 6 ст. л. оливкової олії, 1/2 ч. л. чорного перцю, 1 ст. л. суміші сухих пряних трав (чебрець, базилік, орегано).

Курка в соєвому маринаді

Пряний маринад для курки

  • 1 ч. л. сушеного чебрецю, 1/2 ч. л. гвоздики, 2 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. соку лайма, 2 ч. л. часникового порошку, 1/4 ч. л. кориці, 1/4 ч. л. перцю чилі, по 1/4 ч. л. солі і перцю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати маринований сир.