Малиновий компот
Компот з малини дуже смачний та ароматний. Ви можете зробити малиновий компот, охолодити і випити відразу, а можете, як ми і пропонуємо, заготовити його на зиму. Для цього вам будуть потрібні тільки ягоди, цукор і вода, а також скляні банки з кришками.
Простий малиновий компот
Малиновий компот
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- Малина
Для сиропу на 1 л води:
- 500-700 г цукру
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Ягоди перебрати, акуратно промити і обсушити. Викласти в стерилізовані банки, наповнюючи їх по "плечики".
- Змішати воду з цукром, довести до кипіння і варити, щоб цукор розчинився. Залити малину гарячим сиропом.
- Прикрити банки стерилізованими металевими кришками, поставити в каструлю з теплою водою. Нагріти воду в каструлі до 90 ºС. Пастеризувати банки ємністю 500 мл протягом 20 хвилин, літрові – 25 хвилин, а трилітрові – півгодини.
- Закрити компот, остудити при кімнатній температурі.
Малиновий компот на 3 л води
Компот з малини
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 кг малини
- 1 кг цукру
- 3 л води
Дивіться відео, як зробити малиновий квас:
Спосіб приготування:
- Малину перебрати, очистити від листочків і чашолистків. З цукру і води зварити сироп.
- У киплячий сироп покласти малину, перемішати, довести до кипіння, зняти з вогню і розлити в стерилізовані банки.
- Компот остудити, банки закрити металевими кришками.
Малиновий компот на зиму
Малина може швидко зіпсуватися, так само швидко змінюється настрій у Риб
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 кг малини
- 1,5 л води
- 400 г цукру
Спосіб приготування:
- Ягоди малини зібрати і перебрати. Найкраще для компоту зібрати ягоди в суху, сонячну погоду.
- У чисті банки укласти ягоди на 1/3 від обсягу.
- У воду всипати цукор і закип'ятити. Готовий сироп прокип'ятити 2-3 хвилини.
- Залити сироп у банки з ягодами. Відразу закупорити і прибрати під ковдру на ніч. Зберігати в погребі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами малинового варення, а також розповідали, як зробити сорбет з малини і чорниці .