Оладки з кабачків з твердим сиром
За цим рецептом ви зможете приготувати апетитні оладки з кабачків із зеленню і сиром. Смачні, ніжні, їх можна завжди зробити на обід або вечерю влітку.
Для начинки підійде будь-який сир на ваш вибір: моцарела, сулугуні, адигейський або бринза. Зелень також можна брати будь-яку.
Кабачкові оладки із зеленню і сиром
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 122 ккал на 100 г
Складові:
- 350-400 г кабачків або цукіні
- 120 г сиру
- 2 ч.л. подрібненої зелені кропу або петрушки
- 1 зубчик часник
- 2 ст.л. подрібненої зеленої цибулі
- 2 ч.л. подрібненої м'яти
- 2 яйця
- Мускатний горіх, сіль, перець – за смаком
- 2 ч.л. борошна
Для соусу:
- 70 г сметани або знежиреного йогурту
- 2 свіжі огірки
- 1 ч.л. подрібненого кропу
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Злегка посипати сіллю і залишити на 10 хвилин.
- Добре віджати від зайвої рідини. Додати дрібно нарізаний зубчик часнику, зелень, спеції, порізаний кубиками сир і борошно. Перемішати.
- В окремій мисочці добре збити яйця, потім додати їх в кабачкову суміш.
- Смажити оладки з кабачків на середньому вогні в невеликій кількості оливкової олії.
- Викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
- Подавати кабачкові оладки разом з соусом.
Як приготувати соус
Огірки помити, почистити і натерти на тертці. Потім віджати від зайвої рідини. Додати кріп, мелений перець, сіль і йогурт. Добре перемішати.
Дивіться відео, як приготувати холодну закуску з кабачків:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри .