Як зробити холодне гарбузове лате за п'ять хвилин

6 жовтня 2020, 17:28
Такий напій точно стане вашим фаворитом цієї осені

Пряне гарбузове лате з льодом

Пряне гарбузове лате – популярний напій в мережі американських кав'ярень Starbucks. Зазвичай таке лате подається гарячим, але ми пропонуємо змінити правила гри і зробити версію з льодом. Встигніть приготувати цей напій, поки ще не настали сильні холоди.

Рецепт холодного гарбузового лате

Реклама

Пряне гарбузове лате з льодом

Час приготування:

  • 5 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 130 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 порції еспресо (або 1/2 чашки міцно звареної кави)
  • 1 склянка молока на ваш вибір
  • 1 столова ложка гарбузового пюре
  • 2 чайні ложки кленового сиропу (або за смаком)
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 1/4 чайної ложки спецій для гарбузового пирога
  • Щіпка дрібної морської солі
  • Лід

Читайте також:

Для подачі:

Реклама
  • Збиті вершки

Дивіться відео, як вибрати каву:

Спосіб приготування:

  1. Складіть всі інгредієнти в чашу блендера
  2. Збийте все до однорідності і появи піни.
  3. Додайте жменю льоду в стакан і влийте напій. За бажанням додайте трохи більше підсолоджувача.
  4. Прикрасьте збитими вершками і посипте спеціями для гарбузового пирога.

Що таке суміш спецій для гарбузового пирога

У суміш спецій для гарбузового пирога входять: мелений імбир, мелений мускатний горіх, мелена кориця, мелений духмяний чорний перець і мелена гвоздика. Потрібно змішати по чайній ложці прянощів і використовувати в міру необхідності.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити золоте лате з куркумою, а також ділилися рецептом лате матча.