Пряне гарбузове лате з льодом
Пряне гарбузове лате – популярний напій в мережі американських кав'ярень Starbucks. Зазвичай таке лате подається гарячим, але ми пропонуємо змінити правила гри і зробити версію з льодом. Встигніть приготувати цей напій, поки ще не настали сильні холоди.
Рецепт холодного гарбузового лате
Час приготування:
- 5 хвилин
Калорійність:
- 130 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 порції еспресо (або 1/2 чашки міцно звареної кави)
- 1 склянка молока на ваш вибір
- 1 столова ложка гарбузового пюре
- 2 чайні ложки кленового сиропу (або за смаком)
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1/4 чайної ложки спецій для гарбузового пирога
- Щіпка дрібної морської солі
- Лід
Для подачі:
- Збиті вершки
Дивіться відео, як вибрати каву:
Спосіб приготування:
- Складіть всі інгредієнти в чашу блендера
- Збийте все до однорідності і появи піни.
- Додайте жменю льоду в стакан і влийте напій. За бажанням додайте трохи більше підсолоджувача.
- Прикрасьте збитими вершками і посипте спеціями для гарбузового пирога.
Що таке суміш спецій для гарбузового пирога
У суміш спецій для гарбузового пирога входять: мелений імбир, мелений мускатний горіх, мелена кориця, мелений духмяний чорний перець і мелена гвоздика. Потрібно змішати по чайній ложці прянощів і використовувати в міру необхідності.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити золоте лате з куркумою, а також ділилися рецептом лате матча.