Як зробити густе варення з пелюсток чайної троянди

7 серпня 2020, 10:17
Варення з троянди – смачна, корисна і дуже ароматна заготовка на зиму

Варення з пелюсток троянд з лимоном

Для варення годяться пелюстки троянд будь-якого сорту, але найкраще підходить чайна троянда – вона найароматніша. Тому сміливо зривайте квіти на світанку – як тільки максимально відкриються бутони. Тільки пам'ятайте, що квіти не повинні бути оброблені хімікатами – щоб не отруїтися.

З пелюсток троянди можна зробити і "живе варення": в півлітрову банку утрамбувати шарами пелюстки, пересипаючи їх цукром (на один сантиметр – одна столова ложка цукру). Таке "варення" можна їсти всю зиму, а зберігати його потрібно в холодильнику.

Реклама

Варення з пелюсток чайної троянди

Варення з пелюсток троянд з лимоном

Час приготування:

Реклама
  • 6-8 годин

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Складові:

  • Пелюстки чайної троянди – 0,5 кг
  • Цукор – 0,5 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Лимонний сік – 3-5 г

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Пелюстки троянд перебираємо, щоб серед них не виявилося сухих або підгнилих. Акуратно, щоб не пошкодити, моєму, даємо трохи обсохнути.
  2. Засипаємо пелюстки цукром і даємо постояти 4-6 годин.
  3. Заливаємо водою, ставимо на вогонь, даємо закипіти і близько хвилини прокипіти, додаємо лимонний сік – і для легкого присмаку, і як додатковий консервант. Якщо ж хочете варення з відчутною кислинкою – можна додавати від 10 г соку і більше.
  4. Знімаємо варення з вогню, даємо охолонути до кімнатної температури, знову ставимо на вогонь, даємо закипіти, знову знімаємо і даємо охолонути – і так ще один раз.
  5. В кінці третього варіння можна злегка перемішати, але акуратно, щоб не пошкодити пелюстки.
  6. Після третього разу розливаємо по банках і закриваємо.

Як зберігати варення з троянди

Якщо хочете, щоб варення стояло довго, закрийте бляшаними кришками, якщо плануєте з'їсти незабаром і будете зберігати в холодильнику, можна і пластиковими.

Дивіться відео, які квіти можна вживати в їжу:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити чорничне варення з м'ятою, а також розповідали, як зробити варення з кавуна.