Вино з кульбаб – 5 важливих лайфхаків і рецепт

7 травня 2021, 10:50
Рецепт вимагає присутності цитрусових і свіжої м'яти

Вино з кульбаб

Так, воно існує. Домашнє вино з кульбаб. Це не просто піти в магазин, зробити правильний вибір і купити хороше вино. Щоб спробувати цей жовтий напій, треба, звісно ж, зібрати кульбаби, бажано, не вздовж дороги, купити лимон і свіжу м'яту. Отже, як 5 лайфхаків з приготування вина з цих травневих квітів і його рецепт.

Вино з кульбаби

Реклама

Домашнє вино з кульбаби

Інгредієнти:

  • 2 лимони
  • 1,5 кг цукру
  • 3-4 гілочки м'яти
  • Літрова банка квіток кульбаби (тільки жовта частина)
  • 4 л води + 0,5 л для сиропу
  • 100 г родзинок

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відокремте пелюстки кульбаби від квітколожа.
  2. Складіть у велику каструлю і залийте холодною кип'яченою водою. Накрийте кришкою і відставте на добу.
  3. Наступного дня розчиніть у 500 мл окропу цукор і варіть на слабкому вогні до готовності. Готовність сиропу можна перевірити так: нанести краплю на блюдце – якщо вона не розтікається, сироп готовий.
  4. Настій з кульбаби доведіть до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім процідіть відвар через сито, пелюстки викиньте.
  5. Зріжте з лимонів цедру за допомогою овочечистки, із м'якоті вичавіть сік. Процідіть, щоб видалити кісточки.
  6. Додайте в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, м'яту, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте, накрийте марлею і відставте на два дні для бродіння. Приберіть цедру і м'яту.
  7. Перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель і надіньте на шийку гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залиште в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння.
  8. Коли бродіння припиниться, відокремте осад. Перелийте вино в пляшки, закупорьте і приберіть у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

Що треба знати, перед тим, як готувати вино з кульбаб – 5 лайфхаків

  1. Суцвіття кульбаби для вина збирайте в сонячну погоду, коли вони розкриті.
  2. Кульбаби, як і всі рослини, схильні накопичувати в собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг.
  3. Після збирання їх не можна мити, інакше можна змити пилок, а саме його треба зберегти.
  4. Найкраще підкреслюють смак напою цитрусові, м'ята і прянощі.
  5. Подавайте напій охолодженим, розливши його в невеликі келихи.


Тут знайдете 10 лайфхаків, як відкоркувати вино без штопора.