Як зробити буженину зі свинини: класичний рецепт

15 лютого 2021, 18:12
Буженина по-домашньому в фользі

Буженина зі свинини в духовці

Почнемо з того, що приготування будь-якої м'ясної страви починається з правильного вибору м'яса. Від цього залежить, наскільки смачним і соковитим буде результат. Буженина – це м'ясо, найчастіше свинина або телятина, запечене в духовці одним шматком. Перед запіканням м'ясо зазвичай маринують або просто натирають спеціями. Для буженини можна взяти будь-яку частину свинячої туші – окіст, шию, лопатку, товстий філей. Наявність помірної кількості жиру додасть соковитості, але й пісний шматок цілком згодиться.

Буженина зі свинини у фользі

Реклама

Буженина домашня

Час приготування:

  • 1.5 години + час на маринування

Калорійність:

Реклама
  • 257 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 кг м'якоті свинини
  • 1 л води
  • 2 ст. л. крупної солі
  • 5 зубчиків часнику
  • 2-3 шт. лаврового листа
  • 1 ч. л. перцю горошком
  • 1 ч. л. насіння кропу і коріандру
  • По 1 ч. л. чабера і орегано або сушеного базиліку
  • 1 шт. гіркого стручкового перцю
  • 1 ч. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. олії
  • 1 ч. л. паприки

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. У посуд для маринування покласти сіль, розчавлений часник, лаврове листя, перець горошком, стручковий перець, насіння кропу і/або коріандру, чабер, орегано. Влити воду, перемішати, поки сіль не розчиниться.
  2. М'ясо помити і покласти в маринад, поставити в холодильник маринуватися на добу.
  3. Змішати томатну пасту, олію і паприку. Цією сумішшю змастити свинину, загорнути у фольгу і запікати за 180-200 °С близько 1-1,5 години. При проколі з готового м'яса виділятиметься прозорий сік.
  4. За 10 хвилин до готовності розкрити фольгу, щоб м'ясо підрум'янилося. Час від часу поливати соком.

Як подавати буженину

Запечене м'ясо можна їсти в гарячому і холодному вигляді, доповнивши будь-якими соусами на ваш смак.

Тут дізнаєтеся, як правильно та смачно смажити м'ясо.