Як зробити ароматний дип із запеченого перцю і часнику

18 серпня 2020, 15:53
Дип-соуси – ідеальне доповнення до м'яса, курячих крилець, бургерів та інших страв

Намазка з перцю

Перцевий дип – це густий соус, який можна подати до сиру і вина, намазати на хліб, покласти в баночку і взяти з собою на пікнік.

Щоб приготувати дип за нашим рецептом, вам потрібно буде запекти солодкий перець до м'якості, очистити його від шкірки і перебити в блендері з іншими інгредієнтами.

Реклама

Перцевий дип

Намазка з перцю

Час приготування:

Реклама
  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 215 ккал на 100 г

Складові:

  • 2 болгарських перці
  • 1-2 зубчики часнику
  • Щіпка зіри
  • Лимонний сік
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Перці помити, скропити оливковою олією і обсмажити на грилі до чорних підпалин. Гарячими перекласти в пакет, зав'язати, залишити остигати.
  2. Коли перці охолонуть, вийняти їх з пакета, очистити від шкірки і видалити насіння. Сік зберегти.
  3. Покласти перцеву м'якоть в блендер разом з соком. Додати очищений часник, зіру і оливкову олію. Подрібнити.
  4. Приправити сіллю і перцем. За бажанням додати лимонний сік, ще раз перемішати.

Як подавати дип

Подавайте перцевий соус з багетом або крекерами.

Дивіться відео, як приготувати оригінальні соуси до м'яса:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сливового соусу ткемалі, а також писали, як зробити грецький соус дзадзики.