Дип – це густий американський соус, в який умочують шматочки овочів, риби, м'яса і птиці. Його назва походить від слова "dip", що означає – "вмочити", "занурювати". Один з найпопулярніших дипів – соус гуакомоле з авокадо, який подають з кукурудзяними чіпсами начос.
Ми поділимося рецептом простого сметанного дипа з цибулею, зеленню і часником. Це чудова літня закуска, яка готується за лічені хвилини.
Дип з пряними травами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 162 ккал на порцію
Складові:
- 200 г сметани або натурального йогурту
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 1 столова ложка оливкової олії
- 50 г різних пряних трав (на ваш вибір)
- 1 чайна ложка кленового сиропу або меду
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Очистіть цибулю і часник і наріжте дрібними кубиками.
- Поставте сковороду на плиту і нагрійте її на середньому вогні.
- Додайте оливкову олію і обсмажте цибулю і часник до м'якості. Дайте охолонути.
- Вимийте свіжу зелень, висушіть і дрібно наріжте.
- Додайте всі інгредієнти в миску і перемішайте. Приправте до смаку спеціями.
Які трави можна використовувати
Підійдуть кріп, петрушка, зелена цибуля, цибуля-шніт, естрагон, зелений базилік.
Дивіться відео, як вибрати якісний йогурт:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити йогуртовий десерт з гранолою і фруктами, а також ділилися рецептом полуничного смузі з йогуртом.