Як зробити апельсиновий пудинг на пару

19 січня 2020, 12:30
Ароматний і смачний апельсиновий пудинг – чудовий десерт для всієї родини

Апельсиновий пудинг

Апельсиновий пудинг на пару – смачний зимовий десерт з яскраво вираженим цитрусовим ароматом. Приготувати його може навіть початківець-кулінар.

Дивіться відео, як зробити тістечка з апельсиновою начинкою:

Реклама

Читайте також:

Апельсиновий пудинг

Реклама

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

  • 208 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 100 г дрібного цукру
  • 100 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 яйця
  • 2 ст.л. молока
  • Цедра і сік 2-х апельсинів (близько 200 мл)
  • 4 ст.л. кленового сиропу (або сиропу від апельсинових цукатів )

Спосіб приготування:

  1. Збийте масло з цукром, додайте борошно і розпушувач.
  2. По одному вмішати яйця, потім молоко, сік і цедру.
  3. Змастіть вершковим маслом чотири формочки для запікання ємністю 180 мл (сталеві або фаянсові). У кожну формочку налийте по 1 ст.л. кленового сиропу або сиропу від варення. На сироп викладіть тісто. Прикрийте фольгою так, щоб тісту було куди підніматися під час приготування.
  4. На дно широкої каструлі або сотейника покладіть решітку і налийте гарячу воду, щоб решітка не була закрита водою. Поставте формочки на решітку, закрийте каструлю щільно прилягає кришкою і готуйте пудинги 40 хвилин. Перевірте готовність зубочисткою, як звичайний кекс.
  5. Переверніть пудинги на підігріті тарілки. Можна приготувати один великий пудинг, але це триватиме не менше півтори години.

Як запекти пудинг в духовці

Поставте жароміцні формочки у велику форму, заповніть її окропом і запікайте при 200 °С ті ж 40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирного десерту з бананом і кава . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати шоколадний пудинг .