I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити цукати з апельсинових кірок: простий рецепт

Експрес-рецепт домашніх апельсинових цукатів

Цукати з апельсинових кірок – це смачно, корисно і бюджетно. Такі ласощі можуть стати відмінною альтернативою цукеркам та печиву.

Дивіться відео, як приготувати цукати з моркви:

Реклама

Для приготування цукатів апельсинові кірки проварюють у солодкому сиропі, неодноразово доводячи до кипіння і знімаючи з вогню. Потім їх охолоджують і сушать протягом декількох годин біля батареї.

Читайте також:

Реклама

Швидкі апельсинові цукати

Час приготування:

  • 3.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 301 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Кірки від апельсинів – 5 шт.
  • Цукор – 2 склянки
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Сік одного лимона
  • Вода – 10 л
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Очистити апельсини. Закинути кірки в каструлю, туди ж налити 2,5 л холодної води. Довести воду до кипіння, варити кірки протягом 10 хвилин, після чого відкинути на друшляк і поставити під холодну воду. Повторити все спочатку.
  2. Залити кірки 2,5 л холодної води (цього разу додати у воду чайну ложку солі – це допоможе позбутися зайвої гіркоти). Довести до кипіння, варити, злити, поставити під холодну воду і повторити процедуру втретє.
  3. Тепер дати воді стекти і нарізати апельсинові кірки на смужки шириною в пів сантиметра. У каструлі розчинити дві склянки цукру в склянці гарячої води, дати цукровому сиропу закипіти і опустити в нього цитрусові смужки.
  4. Варити їх доведеться від 40 хвилин до години – поки сироп не увариться майже повністю. Ближче до кінця варіння вичавити в сироп лимонний сік. А коли кірки стануть майже прозорими, а сиропу залишиться зовсім небагато, ще раз відкинути цукати на друшляк – щоб видалити зайву вологу.
  5. Тепер цукати розкласти на деко (застелити його папером для випічки), поставити в тепле місце (наприклад, біля батареї) і дати підсохнути (можна їсти і не висушені – пробуйте, що вам більше до смаку).
  6. За дві години обваляти готові цукати в цукровій пудрі (або в цукрі). Тепер вони повністю готові до вживання. Зберігати готові цукати краще в скляній посудині в холодильнику.

Що робити з сиропом, що залишився після приготування цукатів

До речі, сироп після варіння апельсинових цукатів по консистенції і кольору нагадує мед – зберіть його в будь-яку посудину, і у вас будуть як бонус ще й ласощі до млинців або сиру.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зробити осінній мармелад за рецептом Лізи Глинської. "Сегодня" також писали, як зробити гарбузове пюре.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти