Як приготувати зелені помідори на зиму: три прості рецепти

24 серпня 2020, 20:15
Готуємо смачні зелені помідори на зиму

Консервування зелених помідорів на зиму мало відрізняється від заготовки звичайних червоних томатів. Щільні недостиглі плоди можна маринувати, солити, готувати з них салати, закуски і варення, а також фарширувати іншими овочами.

Для консервування краще вибирати невеликі зелені помідори однакового розміру. Їх можна заготовлювати аж до пізньої осені, коли сонця для повного дозрівання вже недостатньо, а плоди ще висять на стеблах.

Реклама

Мариновані зелені помідори на зиму

Зелені помідори на зиму

Складові:

  • 1-2 кг зелених помідорів
  • 0,5 кг червоного болгарського перцю
  • 1 шт. гіркого перцю
  • 1-2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. кам'яної солі
  • 2-3 ст.л. оцту

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Вибрати щільні зелені помідори і ретельно їх помити.
  2. Болгарський перець також вимити, почистити і розрізати на рівні частини.
  3. Гіркий перець порізати кружальцями.
  4. У чисті, заздалегідь підготовлені банки скласти помідори і перець.
  5. Гарячою водою залити банки з помідорами на 5-10 хвилин.
  6. У каструлі приготувати розсіл – в киплячу воду додати цукор, сіль і оцет, дати покипіти ще хвилин 5 і вимкнути газ.
  7. Вилити воду з банок і залити гарячий розсіл.
  8. Закатати банки і поставити охолоджуватися під ковдру.

Салат "Зелені помідори на зиму"

Салат з зелених помідорів

Інгредієнти на 7 літрових банок:

Реклама
  • Зелені помідори – 2,5 кг
  • Цибуля – 600 г
  • Солодкий перець – 1,2 кг
  • Огірки – 3 кг
  • Оцет – по 3 ст.л.
  • Соняшникова олія – по 3 ст.л.
  • Запашний перець горошком
  • Лавровий лист
  • Сіль – по 1,5 ч.л.
  • Цукор – по 2 ст.л.
  • Пучок кропу і петрушки

Дивіться відео, як створити композицію з помідорів і запашних трав:

Спосіб приготування:

  1. Нарізати овочі середніми шматочками, а зелень дрібно порубати.
  2. У невеликій ємності ретельно змішати всі інгредієнти.
  3. У кожну банку додати перець, лавровий лист, сіль, цукор і інші інгредієнти.
  4. Банки наповнити овочами і простерилізувати їх протягом 30 хвилин.
  5. Закрити кришками і залишити остигати.

Зелені помідори, фаршировані на зиму

Фаршировані зелені помідори

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • 1,2-1,5 кг помідорів середнього розміру
  • 1 середня морква
  • 2 головки часнику
  • 80 г солі
  • 50 г цукру
  • 60 мл 6% -ного оцту
  • 2 лаврові листки
  • 4-5 горошин запашного перцю
  • 1,5 л води
  • Листя або коріння хрону
  • Листя смородини

Спосіб приготування:

  1. Помідори промити і просушити. Терту моркву змішати з дрібно нарізаним часником, злегка посолити.
  2. На дно кожної стерилізованої банки покласти хрін, листя смородини і запашний перець. Використовуючи гострий ніж, зробити в томатах трикутні надрізи в місці плодоніжки і витягти частину м'якоті.
  3. Заповнити отримані поглиблення часниково-морквяною сумішшю, утрамбувавши масу пальцями.
  4. Викласти фаршировані помідори в банки і залити гарячим маринадом, приготованим з води, цукру, солі та оцту.
  5. Простерилізувати заготовки, після чого закрутити їх кришками і, закутавши пледом, дати охолонути. Відкриті помідори слід зберігати в холодильнику не більше двох днів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати лечо на зиму. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом в'ялених помідорів по-італійськи.