Як приготувати смачний торт з апельсиновою начинкою

23 січня 2018, 11:48
Ароматний зимовий десерт нікого не залишить байдужим

Апельсиновий пиріг Фото: HelloFresh Blog

Цей італійський торт відрізняється красивим помаранчевим відтінком. Крем для нього готується без яєць і масла – до складу входять лише цитрусовий сік, цукор і трохи борошна.

Апельсиновий торт з кремом

Складові:

Реклама

Для тіста:

  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 150 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 1 пакетик розпушувача
  • цедра 1 апельсина

Для крему:

  • сік 3 апельсинів (350 мл)
  • 100 г цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 1-2 столові ложки борошна
  • 1 столова ложка крохмалю

Рецепт приготування:

Реклама

1. Яйця збити з цукром в пишну світлу масу. Додати розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло.

2. Всипати просіяне з розпушувачем борошно і терту цедру, перемішати.

3. Викласти тісто в застелену пергаментним папером форму діаметром 23 см і розрівняти. Випікати при 180 градусах протягом 30 хвилин.

Реклама

4. Поки корж печеться, приготувати крем. Вичавити сік з апельсинів і відокремити 1/2 склянки. Додати до основної частини соку цукор з цедрою і поставити на вогонь. Нагрівати, поки цукор не розчиниться.

5. У мисці змішати борошно з крохмалем, влити 1/2 склянки апельсинового соку і перемішати, щоб не було грудочок. Зняти з вогню каструльку з соком і акуратно влити крохмальну суміш, постійно помішуючи. Повернути на плиту і варити до загустіння.

6. Дістати корж з духовки і дати йому охолонути. Потім розрізати його на два пласти. Змастити торт теплим кремом і прикрасити просіяного цукровою пудрою.

7. Поставити десерт в холодильник на кілька годин. Розрізати на порційні шматки і подавати разом з чаєм або кавою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом лимонного кексу від Валентини Хамайко. Ми також розповідали, як швидко розділити цитрусові на дольки.

Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками: