Салат з фетою та овочами
Фета – це сир з овечого молока, який традиційно додають в грецький салат. Але це не єдина страва, де можна використовувати фету. Сир відмінно підходить для приготування соусів, закусок, супів і випічки.
Ми пропонуємо вашій увазі дуже смачні овочеві салати з фетою і легкими заправками на будь-який смак.
Салат зі стручковою квасолею і фетою
Салат із стручкової квасолі з фетою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 400 г замороженої стручкової квасолі
- 200 г помідорів чері
- 1 червона цибулина
- Фета – за смаком
Читайте також:
Для заправки:
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. соку лимона
- 1 ст. л. соєвого соусу
- Сіль, перець за смаком
Дивіться відео, як зробити бринзу вдома:
Спосіб приготування:
- Стручкову квасолю відварити в киплячій воді до готовності.
- Помідори помити, розрізати на половинки. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. Фету розкришити.
- У миску викласти стручкову квасолю, черрі, цибулю, фету і акуратно перемішати.
- Для заправки всі інгредієнти з'єднати і добре розтерти.
- Полити салат заправкою, ще раз акуратно перемішати і подати до столу.
Овочевий салат з фетою
Салат з фетою та овочами
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- 300 г помідорів чері
- 1 солодкий перець
- 1 великий огірок
- 1 упаковка будь-якого салатного міксу
- 12 оливок або маслин без кісточки
- 1 ст. л. каперсів
- 200 г фети
Для заправки:
- 3-4 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. бальзамічного оцту
- Сіль, перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування:
- Всі овочі вимити. Помідори нарізати на половинки, солодкий перець нарізати смужками, а огірок – напівкружечками.
- Для заправки всі інгредієнти з'єднати і перемішати. Фету нарізати великими кубиками.
- У миску перекласти овочі, додати салатний мікс, оливки або маслини, каперси. Полити заправкою і акуратно перемішати.
- Викласти салат в тарілки для подачі, розкласти фету.
Салат з брокколі з заправкою з фети
Салат з броколі і фетою
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 невеликий качан брокколі
- 5 смужок бекону
- 1 червона цибулина
- 2 ст. л. родзинок
- 2 ст. л. насіння соняшнику
- 1 ст. л. соку лимона
Для заправки:
- 70 г фети
- 3 ст. л. натурального йогурту
- 1 ч. л. гірчиці
- 2 ст. л. рослинної олії
- Сіль, перець прованські трави за смаком
Спосіб приготування:
- Брокколі розібрати на суцвіття, відварити до готовності в підсоленій воді і повністю охолодити.
- Бекон обсмажити до хрусткої скоринки на сухій сковороді і викласти на паперовий рушник. Коли бекон охолоне, поламати на шматочки.
- Червону цибулю нарізати невеликими шматочками або смужками і полити соком лимона.
- Для заправки всі інгредієнти з'єднати і добре розтерти.
- Викласти в салатницю брокколі, бекон, цибулю, родзинки, насіння.
- Потім додати в салат заправку і акуратно перемішати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вітамінний салат зі шпинату з фетою. Крім цього, ми розповідали, як зробити пиріг з фетою від Юлії Висоцької.