Як приготувати смачний салат з фетою: три прості рецепти

28 травня 2020, 16:08
Корисні салати з овочів з фетою

Салат з фетою та овочами

Фета – це сир з овечого молока, який традиційно додають в грецький салат. Але це не єдина страва, де можна використовувати фету. Сир відмінно підходить для приготування соусів, закусок, супів і випічки.

Ми пропонуємо вашій увазі дуже смачні овочеві салати з фетою і легкими заправками на будь-який смак.

Реклама

Салат зі стручковою квасолею і фетою

Салат із стручкової квасолі з фетою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 400 г замороженої стручкової квасолі
  • 200 г помідорів чері
  • 1 червона цибулина
  • Фета – за смаком

Читайте також:

Для заправки:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. соку лимона
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • Сіль, перець за смаком

Дивіться відео, як зробити бринзу вдома:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Стручкову квасолю відварити в киплячій воді до готовності.
  2. Помідори помити, розрізати на половинки. Цибулю очистити і нарізати тонкими півкільцями. Фету розкришити.
  3. У миску викласти стручкову квасолю, черрі, цибулю, фету і акуратно перемішати.
  4. Для заправки всі інгредієнти з'єднати і добре розтерти.
  5. Полити салат заправкою, ще раз акуратно перемішати і подати до столу.

Овочевий салат з фетою

Салат з фетою та овочами

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 300 г помідорів чері
  • 1 солодкий перець
  • 1 великий огірок
  • 1 упаковка будь-якого салатного міксу
  • 12 оливок або маслин без кісточки
  • 1 ст. л. каперсів
  • 200 г фети

Для заправки:

  • 3-4 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі вимити. Помідори нарізати на половинки, солодкий перець нарізати смужками, а огірок – напівкружечками.
  2. Для заправки всі інгредієнти з'єднати і перемішати. Фету нарізати великими кубиками.
  3. У миску перекласти овочі, додати салатний мікс, оливки або маслини, каперси. Полити заправкою і акуратно перемішати.
  4. Викласти салат в тарілки для подачі, розкласти фету.

Салат з брокколі з заправкою з фети

Салат з броколі і фетою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 1 невеликий качан брокколі
  • 5 смужок бекону
  • 1 червона цибулина
  • 2 ст. л. родзинок
  • 2 ст. л. насіння соняшнику
  • 1 ст. л. соку лимона

Для заправки:

  • 70 г фети
  • 3 ст. л. натурального йогурту
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль, перець прованські трави за смаком

Спосіб приготування:

  1. Брокколі розібрати на суцвіття, відварити до готовності в підсоленій воді і повністю охолодити.
  2. Бекон обсмажити до хрусткої скоринки на сухій сковороді і викласти на паперовий рушник. Коли бекон охолоне, поламати на шматочки.
  3. Червону цибулю нарізати невеликими шматочками або смужками і полити соком лимона.
  4. Для заправки всі інгредієнти з'єднати і добре розтерти.
  5. Викласти в салатницю брокколі, бекон, цибулю, родзинки, насіння.
  6. Потім додати в салат заправку і акуратно перемішати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити вітамінний салат зі шпинату з фетою. Крім цього, ми розповідали, як зробити пиріг з фетою від Юлії Висоцької.