Як приготувати смачну паску: покроковий рецепт від Григорія Германа

16 квітня 2020, 13:06
Готуємо паску за старовинним рецептом

Паска на Великдень / Фото: Скріншот із відео

Православний Великдень-2020 настане 19 квітня. На честь свята пропонуємо спекти смачну домашню паску за рецептом 1892 року.

Покроковий процес з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Паска за старовинним рецептом

Паска на Великдень / Фото: Скріншот із відео

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 0.5 л молока
  • 1 кг борошна
  • 20 г сухих дріжджів
  • 5 яєць
  • 200 г цукру
  • 300 г вершкового масла
  • 70 г мигдалю
  • Цедра лимона
  • 200 г родзинок
  • 70 г мигдалю
  • Щіпка шафрану

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Зробіть опару. Нагрійте молоко до температури 36 ºС, додайте сухі дріжджі, частину цукру, трохи борошна і ретельно перемішайте. В кінці додайте шафран. Накрийте плівкою і поставте в тепло на 20 хвилин.
  2. Додайте яйця, просіяне борошно і вершкове масло. Замісіть тісто. Додайте родзинки, цедру лимона, цукор, подрібнені горіхи і перемішайте.
  3. Поставте тісто в тепле місце на годину. Обімніть і викладіть у форми, наповнюючи на третину.
  4. Розігрійте духовку до 40 ºС. Поставте заготовки в духовку. Коли вони збільшаться в об'ємі в два рази, збільшіть нагрів до 160 ° С і печіть паски до золотистого кольору.
  5. Приготуйте білкову глазур і прикрасьте паски.

На замітку

Ви можете додати в тісто цукати – апельсинові або ананасові.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски .