Паска на Великдень / Фото: Скріншот із відео
Православний Великдень-2020 настане 19 квітня. На честь свята пропонуємо спекти смачну домашню паску за рецептом 1892 року.
Покроковий процес з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Паска за старовинним рецептом
Паска на Великдень / Фото: Скріншот із відео
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 0.5 л молока
- 1 кг борошна
- 20 г сухих дріжджів
- 5 яєць
- 200 г цукру
- 300 г вершкового масла
- 70 г мигдалю
- Цедра лимона
- 200 г родзинок
- 70 г мигдалю
- Щіпка шафрану
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Зробіть опару. Нагрійте молоко до температури 36 ºС, додайте сухі дріжджі, частину цукру, трохи борошна і ретельно перемішайте. В кінці додайте шафран. Накрийте плівкою і поставте в тепло на 20 хвилин.
- Додайте яйця, просіяне борошно і вершкове масло. Замісіть тісто. Додайте родзинки, цедру лимона, цукор, подрібнені горіхи і перемішайте.
- Поставте тісто в тепле місце на годину. Обімніть і викладіть у форми, наповнюючи на третину.
- Розігрійте духовку до 40 ºС. Поставте заготовки в духовку. Коли вони збільшаться в об'ємі в два рази, збільшіть нагрів до 160 ° С і печіть паски до золотистого кольору.
- Приготуйте білкову глазур і прикрасьте паски.
На замітку
Ви можете додати в тісто цукати – апельсинові або ананасові.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити желатинову глазур для паски .