Як приготувати смачне варення з дині на зиму

21 серпня 2020, 10:28
Варення з дині відрізняється ніжним смаком і ароматом, до того ж, його дуже легко готувати

Варення з дині на зиму

Страви з дині дуже різноманітні. Її ароматну м'якоть додають у салати, роблять з неї супи, закуски і навіть випічку. Варення з дині – оригінальний рецепт заготовки, що допоможе приємно здивувати ваших гостей взимку.

Динне варення готове, коли пропадає пінка, а сироп стає прозорим. Також на готовність перевірити можна, якщо капнути на блюдце: готове варення не розтікається. Не зберігайте заготовку довше 1 року – вона втрачає смакові якості і вітаміни.

Реклама

Варення з дині на зиму

Варення з дині на зиму

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 238 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кг м'якоті дині
  • 1 кг цукру
  • 1 л води

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Диню помити і очистити від шкірки і насіння.
  2. Зварити цукровий сироп, потім покласти в нього шматочки дині. Це досить ніжний продукт, тому він легко розварюється.
  3. Довести до кипіння, зменшити вогонь до самого мінімуму і варити приблизно 1,5 години.

Корисна порада

У це варення можна додати м'яту, а також цілі ягоди, наприклад, чорницю, незадовго до закінчення варіння. Можна також зробити і мікс: зварити відразу в цукровому сиропі диню з кавуном.

Дивіться відео, як вибрати смачну і солодку диню:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами страв із замороженої дині, а також писали, як зробити закуску з дині і шинки.