Якщо у вас залишилося трохи динної м'якоті, закарамелізуйте її з лимонною цедрою і додайте в класичну сирну запіканку. У підсумку ви отримаєте чудову страву для літнього сніданку, смачну, ситну і корисну.
Сирна запіканка з динею
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 252 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г дині
- 1 лимон
- 500 г сиру
- 180 г сметани
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 4 ст. л. манки
Спосіб приготування:
- Сир викласти в глибоку тарілку, розім'яти виделкою. Щоб запіканка була однорідною, можна протерти сир через сито.
- Додати сметану і цукор (залишити по кілька столових ложок). Розбити в суміш яйця, всипати манку. Ретельно перемішати масу до однорідності.
- Диню і лимон помити. З лимона зняти цедру, подрібнити. Диню розрізати, видалити насіння і кірки, нарізати маленькими кубиками.
- Диню і цедру викласти в сковороду, присипати цукром, що залишився. Тушкувати на сильному вогні кілька хвилин. Злити сік, шматочки дині і цедру перекласти до сиру. Ще раз перемішати.
- Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити маслом. Викласти заготовку, рівномірно розподілити. Змастити сметаною. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180 °С.
Як подавати запіканку
Остудити страву, за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки. Подавати зі сметаною, варенням, свіжими ягодами або фруктами.
Дивіться відео, як вибрати смачну диню:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закуски з дині, а також писали, як приготувати пісочний пиріг з динею.