Як приготувати смачний курячий паприкаш

2 липня 2020, 12:23
Рецепт угорського паприкашу з курячих ніжок

Паприкаш з курки

Курячий паприкаш – класична страва австрійської та угорської кухні. Для його приготування використовуються курячі грудки або ніжки, які тушкуються в томатному соусі з додаванням меленої солодкої паприки.

Паприкаш з курки подають з галушками або макаронними виробами. В Угорщині курячий паприкаш їдять з тархонею і зеленим салатом.

Реклама

Паприкаш з курячих ніжок

Паприкаш з курки

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Калорійність:

  • 189 ккал на 100 г

Складові:

  • 8 великих ніжок курчати
  • Сіль
  • 2 ст. л. меленої солодкої паприки
  • 6 ст. л. олії або 150 г копченого сала
  • 4 солодких перці
  • 4 помідори
  • 4 цибулини
  • 1 ч. л. гострої пасти паприки
  • 300 г сметани
  • 2-3 ч. л. борошна

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. З курячих ніжок зняти шкіру, розрізати на дві частини, натерти столовою ложкою солі.
  2. Цибулю дрібно нарізати. На середньому вогні обсмажити на олії (або на тонко нарізаному салі). Посипати чайною ложкою солі, влити 300 мл води і за 10-15 хвилин дати воді випаруватися.
  3. Покласти на цибулю курячі ніжки і обсмажувати, поки не побіліють.
  4. Посипати червоним перцем, перемішати, влити 400-500 мл води.
  5. Додати дрібно нарізаний солодкий перець, помідори і перцеву пасту. Коли вміст сковороди закипить, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати близько години, поки м'ясо не стане м'яким.
  6. Змішати сметану з борошном, додати в сковороду, перемішати і готувати ще 2-3 хвилини.

Корисна порада

Якщо у вас немає пасти з паприки, додайте чайну ложку гострого червоного перцю.

Дивіться відео, як приготувати курячі мафіни:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом угорського гуляшу з телятини , а також писали, як приготувати угорські млинчики Гунделя .