Як приготувати вино зі свіжих абрикосів в домашніх умовах

17 червня 2020, 14:09
Дізнайтеся, як робити вино з абрикосів

Вино з абрикоса

Приготування абрикосового вина в домашніх умовах має кілька секретів. Перший – збирати плоди потрібно тоді, коли вони вже почнуть падати на землю. Якщо вам попадаються гнилі або червиві, викиньте їх – вони тільки зіпсують напій.

Другий секрет – не мийте фрукти. Замість цього протріть кожен абрикос чистою ганчіркою. Якщо плоди помити, вони не "заграють", а згниють.

Реклама

Вино з абрикоса

Рецепт вина з абрикосів

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 46 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 кг абрикосів
  • 3 кг цукру
  • 10 л цукру

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Протерти абрикоси сухою ганчіркою, очистити від кісточок. Шкірку зберегти.
  2. Очищені плоди розім'яти до отримання однорідної рідкої маси, скласти в об'ємну ємність з широкою шийкою (каструлю або миску).
  3. Влити теплу (25-30 ° C) воду і всипати 1,5 кг цукру, перемішати.
  4. Накрити ємність марлею, поставити на 4-5 днів у тепле темне місце. Щоб сусло на скисло, 2-3 рази на добу перемішувати чистою рукою або дерев'яною паличкою, втоплюючи всередину мезгу – шкірку і м'якоть. Через 8-20 годин повинні з'явитися перші ознаки бродіння: піна і шипіння.
  5. Забродивший абрикосовий сік злити з осаду. Мезгу (м'якоть) віджати через марлю, отриману рідину змішати з соком, додати 500 г цукру. Перемішати.
  6. Перелити сусло в ємність для бродіння, наповнюючи бутель максимум на 2/3 об'єму, щоб залишився простір для вуглекислого газу і піни. Встановити гідрозатвор або латексну рукавичку з дірочкою в пальці (проколоти голкою).
  7. Поставити посудину на 25-60 днів в темне місце з температурою 18-28 ° C для бродіння. Через 5 днів після установки гідрозатвора додати 500 г цукру. Для цього злити 200-250 мл соку, розвести в ньому цукор, готовий сироп вилити назад і закрити гідрозатвором. Ще через 5 днів повторити процедуру, додавши цукор, що залишився (500 г).
  8. Якщо бродіння не припиняється через 50 днів, щоб не з'явилася гіркота, злийте вино з осаду і поставте бродити під водяний затвор.
  9. Коли активне бродіння закінчиться (ознаки: гідрозатвор кілька днів не булькає, рукавичка здулася, сусло освітлилось, на дні випав осад), злити молоде домашнє абрикосове вино з осаду через тонку трубочку в іншу ємність.
  10. Спробувати на смак, можна всипати більше цукру для підвищення солодкості або зробити більш міцним, додавши спирт (горілку), приблизно 2-15% від обсягу. Кріплене вино з абрикосів буде краще зберігатися, але смак у нього різкіше.
  11. Ємності для витримки наповнити вином по вінця (бажано, щоб уникнути контакту з киснем), герметично закупорити (якщо додавався цукор на попередньому етапі, то спочатку 7-10 днів тримати під водяним затором на випадок повторного бродіння).
  12. Перенести в холодильник, підвал або інше приміщення з температурою 5-12 ° C, залишити на 2-4 місяці для дозрівання. Цього часу достатньо, щоб вино настоялося і стало смачніше.
  13. При появі осаду 2-5 см (спочатку кожні 15-20 днів, потім рідше) фільтрувати напій, переливаючи його в іншу ємність.

Як визначити готовність вина

Абрикосове вино вважається готовим, якщо осад більше не з'являється. В цьому випадку вино можна розлити в пляшки для зберігання або залишити в тій же ємності.

Дивіться відео, як зробити вино з полуниці:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати пиріг з сиром і абрикосами . Ми також розповідали, як приготувати абрикосовий джем .