I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Вино з кульбаб – 5 важливих лайфхаків і рецепт

Рецепт вимагає присутності цитрусових і свіжої м'яти
Вино з кульбаб
Вино з кульбаб

Так, воно існує. Домашнє вино з кульбаб. Це не просто піти в магазин, зробити правильний вибір і купити хороше вино. Щоб спробувати цей жовтий напій, треба, звісно ж, зібрати кульбаби, бажано, не вздовж дороги, купити лимон і свіжу м'яту. Отже, як 5 лайфхаків з приготування вина з цих травневих квітів і його рецепт.

Вино з кульбаби

Реклама

Домашнє вино з кульбаби
Домашнє вино з кульбаби

Інгредієнти:

  • 2 лимони
  • 1,5 кг цукру
  • 3-4 гілочки м'яти
  • Літрова банка квіток кульбаби (тільки жовта частина)
  • 4 л води + 0,5 л для сиропу
  • 100 г родзинок

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Відокремте пелюстки кульбаби від квітколожа.
  2. Складіть у велику каструлю і залийте холодною кип'яченою водою. Накрийте кришкою і відставте на добу.
  3. Наступного дня розчиніть у 500 мл окропу цукор і варіть на слабкому вогні до готовності. Готовність сиропу можна перевірити так: нанести краплю на блюдце – якщо вона не розтікається, сироп готовий.
  4. Настій з кульбаби доведіть до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім процідіть відвар через сито, пелюстки викиньте.
  5. Зріжте з лимонів цедру за допомогою овочечистки, із м'якоті вичавіть сік. Процідіть, щоб видалити кісточки.
  6. Додайте в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, м'яту, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте, накрийте марлею і відставте на два дні для бродіння. Приберіть цедру і м'яту.
  7. Перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель і надіньте на шийку гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залиште в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння.
  8. Коли бродіння припиниться, відокремте осад. Перелийте вино в пляшки, закупорьте і приберіть у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

Що треба знати, перед тим, як готувати вино з кульбаб – 5 лайфхаків

  1. Суцвіття кульбаби для вина збирайте в сонячну погоду, коли вони розкриті.
  2. Кульбаби, як і всі рослини, схильні накопичувати в собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг.
  3. Після збирання їх не можна мити, інакше можна змити пилок, а саме його треба зберегти.
  4. Найкраще підкреслюють смак напою цитрусові, м'ята і прянощі.
  5. Подавайте напій охолодженим, розливши його в невеликі келихи.


Тут знайдете 10 лайфхаків, як відкоркувати вино без штопора.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти