
Так, воно існує. Домашнє вино з кульбаб. Це не просто піти в магазин, зробити правильний вибір і купити хороше вино. Щоб спробувати цей жовтий напій, треба, звісно ж, зібрати кульбаби, бажано, не вздовж дороги, купити лимон і свіжу м'яту. Отже, як 5 лайфхаків з приготування вина з цих травневих квітів і його рецепт.
Вино з кульбаби


Інгредієнти:
- 2 лимони
- 1,5 кг цукру
- 3-4 гілочки м'яти
- Літрова банка квіток кульбаби (тільки жовта частина)
- 4 л води + 0,5 л для сиропу
- 100 г родзинок
Спосіб приготування:
- Відокремте пелюстки кульбаби від квітколожа.
- Складіть у велику каструлю і залийте холодною кип'яченою водою. Накрийте кришкою і відставте на добу.
- Наступного дня розчиніть у 500 мл окропу цукор і варіть на слабкому вогні до готовності. Готовність сиропу можна перевірити так: нанести краплю на блюдце – якщо вона не розтікається, сироп готовий.
- Настій з кульбаби доведіть до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім процідіть відвар через сито, пелюстки викиньте.
- Зріжте з лимонів цедру за допомогою овочечистки, із м'якоті вичавіть сік. Процідіть, щоб видалити кісточки.
- Додайте в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, м'яту, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте, накрийте марлею і відставте на два дні для бродіння. Приберіть цедру і м'яту.
- Перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель і надіньте на шийку гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залиште в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння.
- Коли бродіння припиниться, відокремте осад. Перелийте вино в пляшки, закупорьте і приберіть у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.
Що треба знати, перед тим, як готувати вино з кульбаб – 5 лайфхаків
- Суцвіття кульбаби для вина збирайте в сонячну погоду, коли вони розкриті.
- Кульбаби, як і всі рослини, схильні накопичувати в собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг.
- Після збирання їх не можна мити, інакше можна змити пилок, а саме його треба зберегти.
- Найкраще підкреслюють смак напою цитрусові, м'ята і прянощі.
- Подавайте напій охолодженим, розливши його в невеликі келихи.
Тут знайдете 10 лайфхаків, як відкоркувати вино без штопора.