Кавунова дієта

Оновлюємо гардероб

Cніданок за 5 хвилин

Летимо на Міконос

Тести

Найдорожче

Вино з кульбаб – 5 важливих лайфхаків і рецепт

Рецепт вимагає присутності цитрусових і свіжої м'яти
Вино з кульбаб
Вино з кульбаб / Фото: Инстаграм

Так, воно існує. Домашнє вино з кульбаб. Це не просто піти в магазин, зробити правильний вибір і купити хороше вино. Щоб спробувати цей жовтий напій, треба, звісно ж, зібрати кульбаби, бажано, не вздовж дороги, купити лимон і свіжу м'яту. Отже, як 5 лайфхаків з приготування вина з цих травневих квітів і його рецепт.

Вино з кульбаби

Домашнє вино з кульбаби
Домашнє вино з кульбаби / Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 2 лимони
  • 1,5 кг цукру
  • 3-4 гілочки м'яти
  • Літрова банка квіток кульбаби (тільки жовта частина)
  • 4 л води + 0,5 л для сиропу
  • 100 г родзинок

Спосіб приготування:

  1. Відокремте пелюстки кульбаби від квітколожа.
  2. Складіть у велику каструлю і залийте холодною кип'яченою водою. Накрийте кришкою і відставте на добу.
  3. Наступного дня розчиніть у 500 мл окропу цукор і варіть на слабкому вогні до готовності. Готовність сиропу можна перевірити так: нанести краплю на блюдце – якщо вона не розтікається, сироп готовий.
  4. Настій з кульбаби доведіть до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім процідіть відвар через сито, пелюстки викиньте.
  5. Зріжте з лимонів цедру за допомогою овочечистки, із м'якоті вичавіть сік. Процідіть, щоб видалити кісточки.
  6. Додайте в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, м'яту, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте, накрийте марлею і відставте на два дні для бродіння. Приберіть цедру і м'яту.
  7. Перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель і надіньте на шийку гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залиште в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння.
  8. Коли бродіння припиниться, відокремте осад. Перелийте вино в пляшки, закупорьте і приберіть у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

Що треба знати, перед тим, як готувати вино з кульбаб – 5 лайфхаків

  1. Суцвіття кульбаби для вина збирайте в сонячну погоду, коли вони розкриті.
  2. Кульбаби, як і всі рослини, схильні накопичувати в собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг.
  3. Після збирання їх не можна мити, інакше можна змити пилок, а саме його треба зберегти.
  4. Найкраще підкреслюють смак напою цитрусові, м'ята і прянощі.
  5. Подавайте напій охолодженим, розливши його в невеликі келихи.


Тут знайдете 10 лайфхаків, як відкоркувати вино без штопора.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
АКТУАЛОЧКА
Збираєшся на пікнік?
Де найкраще купувати продукти
Хочу дізнатись
Хронометраж
ОМКФ
дній
годин
хвилин
секунд
14 — 21 серпня
Програма фестиваля
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Правильно перекушувати
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Джеймі Олівер радить: 17 підказок для смачної їжі
Хакнути
Сольник зірки
МОГИЛЕВСЬКА
14 серпня / 20:00
5 головних концертів серпня
Леді Гага у сукні-накидці від Valentino
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Серпень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
1 - 7 серпня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Останній місяць літа стартував
10 речей, які треба встигнути зробити у серпні
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти