Головна Сьогодні

Як зробити незвичне домашнє вино з кульбаби

Рецепт оригінального домашнього вина

Домашнє вино з кульбаби – незвичний напій, яким ви можете здивувати своїх рідних і близьких. Що довше він буде витриманий, то вишуканіше вийде смак.

Суцвіття кульбаби для вина слід збирати в сонячну погоду, коли вони розкриті. Після збору їх не можна мити, інакше можна змити пилок, а його якраз потрібно зберегти. Також варто пам'ятати, що кульбаби, як і всі рослини, накопичують у собі важкі метали, тому не можна зривати їх уздовж доріг.

Майже у всіх рецептах вина з кульбаби присутні різні добавки, які значно впливають на смак напою. Зазвичай це цитрусові, м'ята і прянощі.

Вино з кульбаби

Домашнє вино з кульбаби
Домашнє вино з кульбаби
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 82 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 лимони
  • 1,5 кг цукру
  • 3-4 гілочки м'яти
  • Літрова банка квіток кульбаби (тільки жовта частина)
  • 4 л води + 0,5 л для сиропу
  • 100 г родзинок

Дивіться відео, як зробити оладки з кульбабами:

Спосіб приготування:

  1. Відокремте пелюстки кульбаби від квітколожа.
  2. Складіть у велику каструлю і залийте холодною кип'яченою водою. Накрийте кришкою і відставте на добу.
  3. Наступного дня розчиніть у 500 мл окропу цукор і варіть на слабкому вогні до готовності. Готовність сиропу можна перевірити так: нанести краплю на блюдце – якщо вона не розтікається, сироп готовий.
  4. Настій з кульбаби доведіть до кипіння, зніміть з вогню і повністю остудіть. Потім процідіть відвар через сито, пелюстки викиньте.
  5. Зріжте з лимонів цедру за допомогою овочечистки, із м'якоті вичавіть сік. Процідіть, щоб видалити кісточки.
  6. Додайте в проціджений квітковий відвар цукровий сироп, родзинки, м'яту, цедру і сік лимона. Ретельно перемішайте, накрийте марлею і відставте на два дні для бродіння. Приберіть цедру і м'яту.
  7. Перелийте рідину разом з родзинками у великий бутель і надіньте на шийку гумову рукавичку з невеликою діркою в пальці. Залиште в темному місці при кімнатній температурі для подальшого бродіння.
  8. Коли бродіння припиниться, відокремте осад. Перелийте вино в пляшки, закупорьте і приберіть у прохолодне темне місце на 3-6 місяців для дозрівання.

Як пити вино з кульбаб

Подавайте напій охолодженим, розливши його в невеликі келихи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вина з ожини. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які квіти вважаються їстівними.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти