Як приготувати вафельний торт з горіхами і шоколадною карамеллю

4 листопада 2019, 09:00
Смачний домашній десерт без випічки

Класичний вафельний торт роблять з додаванням вареного згущеного молока. Але звичний рецепт можна урізноманітнити, якщо додати до начинки шоколадно-медову карамель і дрібно порубані волоські горіхи.

Дивіться відео, як вибрати якісну згущенку:

Для початківців кулінарів цей рецепт десерту без випічки буде якраз до речі.

Читайте також:

Вафельний торт з горіхами і шоколадною карамеллю

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 443 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Очищені волоські горіхи – 300 г
  • Вершкове масло – 300 г
  • Мед – 300 г
  • Цукор – 300 г
  • Вафельні коржі – 5-6 шт.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Волоські горіхи порубати на дрібні шматочки.
  2. Просіяти какао-порошок, щоб не було грудочок.
  3. У сотейник додати нарізане вершкове масло і цукор. Поставити на середній вогонь і розтопити, помішуючи ложкою.
  4. Влити мед і добре перемішати.
  5. Всипати просіяний какао-порошок і ще раз добре перемішати.
  6. В отриману шоколадну карамель додати горіхи і знову перемішати. Як тільки з'являться бульбашки, відразу ж зняти з вогню.
  7. Викласти на велику плоску тарілку перший вафельний корж і великою ложкою намазати на нього гарячу шоколадну карамель, розподіляючи по всій поверхні по самі вінця.
  8. Перший намазаний вафельний корж накрити зверху другим і злегка притиснути його руками. На нього теж викласти шоколадну карамель.Так само зробити з іншими коржами.
  9. Змастити боки торта залишками карамелі.

Корисні поради з приготування вафельного торта

  • Для вафельного торта какао-порошок повинен бути темним, без додавання цукру.
  • Якщо карамель застигла завчасно, сотейник можна знову поставити на слабкий вогонь, щоб маса стала плинною.
  • Готовий вафельний торт можна подавати разом зі свіжими фруктами, ягодами або морозивом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучних вафель на кефірі. "Сьогодні" також писали, як приготувати бельгійські вафлі.