Як приготувати качку цілком у духовці

13 січня 2020, 11:25
Рецепт фаршированої качки з яблуками і квашеною капустою

Раків потрібно довго умовляти, як і довго готувати качку

Приготувати домашню качку в духовці смачно буває непросто: її м'ясо досить жорстке. Але якщо не запікати птицю при високій температурі, а довго томити, результат перевершує всі очікування.

Дивіться відео, як приготувати гусака на мангалі:

Реклама

У нашому рецепті качка фарширується сумішшю квашеної капусти, яблук і брусничного джему, а в кінці глазурується медом.

Читайте також:

Реклама

Качка в духовці цілком

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

Реклама
  • 243 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 1 качка
  • 300 г квашеної капусти
  • 2 яблука
  • 100 г брусничного джему
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г меду
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Качку заздалегідь натерти сіллю і перцем.
  2. Нарізати яблука, змішати з джемом і капустою, нафарширувати цією сумішшю качку.
  3. Помістити качку в пакет для запікання і відправити в розігріту до 90 ºС духовку на 8-12 годин.
  4. Відкрити пакет, змастити качку сумішшю збитого меду і вершкового масла. Запікати до золотистої скоринки при 220 ºС.

Як подавати качку

Перекладіть птицю на блюдо і дайте їй трохи "відпочити". Розріжте на порційні шматки і подавайте разом з відвареним рисом, картопляним пюре або запеченими овочами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілком з яблуками . "Сьогодні" також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю .