Як приготувати качині ніжки з фруктами і вишневим соусом

20 липня 2020, 10:24
Смак качиного м'яса чудово підкреслюють карамелізовані груші та ягідний соус

Ці яскраві особистості люблять усе вишукане, для їхньої вечері - качка

Запечені качині ніжки в духовці – проста в приготуванні, але дуже смачна і вишукана страва. До столу їх подають разом з карамелізованими грушами, свіжими яблуками та пряним вишневим соусом.

На гарнір до качиних ніжок можна подати відварену молоду картоплю, рис або салат зі свіжих овочів. Незайвим буде і келих червоного вина.

Реклама

Качині ніжки з яблуками, грушами і вишневим соусом

Ці яскраві особистості люблять усе вишукане, для їхньої вечері – качка

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 184 ккал на 100 г

Інгредієнти на 1 порцію:

  • Качина ніжка – 150-180 г
  • Перець запашний – 5 г
  • Сіль, спеції – 5 г
  • Вино – 50 г
  • Чебрець свіжий – 5 г
  • Груша – 90 г
  • Цукор – 20 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Яблуко – 40 г

Читайте також:

Реклама

Для вишневого соусу:

  • Вино червоне сухе – 100 мл
  • Сік вишні – 100 мл
  • Сіль, спеції – за смаком
  • Цукор – 2-3 ст. л.

Дивіться відео, як зробити оригінальні соуси до м'яса:

Спосіб приготування:

  1. Качину ніжку маринуємо в суміші спецій і даємо постояти 2-3 години.
  2. Після цього запікаємо її 50 хвилин при 180 °С – або виклавши на деко і накривши кришкою, або в рукаві.
  3. Грушу очищаємо, нарізаємо шматочками. На розігріту сковороду кладемо цукор, додаємо грушу і вершкове масло, підсмажуємо – виходить карамельна скоринка.
  4. Для соусу беремо вишню, розморожуємо, отримуємо сік. Ставимо його на середній вогонь, даємо уваритися наполовину, вливаємо вино, спеції, ще трохи уварюємо.

Як подавати страву

Викладаємо на тарілку карамельну грушу, шматочки свіжого яблука, качину ніжку, поливаємо все соусом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки з яблуками. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти качині ніжки в малиновій глазурі.