Як приготувати качині ніжки на сковороді з картоплею

4 лютого 2020, 11:02
Рецепт ніжок конфі з картопляним гарніром

Качині ніжки з картоплею

Качині ніжки конфі дуже популярні в Тулузі, що на півдні Франції. Вважається, що саме завдяки їм там так багато довгожителів.

Дивіться відео, як приготувати качині ніжки в духовці:

Реклама

Сьогодні ми приготуємо качині ніжки конфі з смаженою картоплею і гірчицею. Це ідеальне блюдо для зими – гаряче, смачне і поживне.

Читайте також:

Реклама

Качині ніжки конфі з картоплею

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 255 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 2 качині ніжки конфі
  • 2 великі картоплини
  • 50 г качиного жиру
  • Французька гірчиця (для подачі)
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Обсушити качині ніжки паперовим рушником від зайвого жиру. Відрубайте частини непотрібних кісток з боку стегна і гомілки.
  2. Покладіть ніжки на розігріту сковороду і підсмажте з двох сторін до рум'яної скоринки. Якщо ніжки прилипають до сковороди, додайте в процесі одну-дві чайні ложки качиного жиру. При необхідності доведіть ніжки до готовності в духовці.
  3. Для гарніру почистіть картоплю, обсушіть паперовим рушником і наріжте пластинками.
  4. Розігрійте на сковороді дві столові ложки качиного жиру і обсмажте картоплю до хрусткої скоринки.
  5. Приправте обсмажені ніжки конфі і картоплю чорним перцем і сіллю, покладіть на одну тарілку і подавайте.

На замітку

Традиційний рецепт використовує качиний жир, що має сенс для тривалого зберігання. Якщо конфі готується з метою швидкого вживання, для його приготування підійде практично будь-який жир (наприклад, оливкова олія).

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запеченої качки цілком з яблуками . "Сьогодні" також писали, як запекти качині ніжки з малиновою глазур'ю .