Як приготувати гарбузові оладки з рисовим борошном: рецепт для веганів

12 листопада 2019, 16:38
Рецепт безглютенових гарбузових оладок

Гарбузові оладки з рисовою мукою / Фото: Pexels

Гарбузові оладки – це смачний і корисний сніданок для всієї родини. У нашому рецепті вони готуються без використання продуктів тваринного походження, тому підійдуть вегетаріанцям, веганам, а також тим, хто дотримується посту.

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк:

Реклама

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде 15-18 маленьких гарбузових оладок.

Читайте також:

Реклама

Гарбузові оладки: пп рецепт з рисовим борошном

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

Реклама
  • Борошно – 2/3 чашки
  • Рисове борошно – 1/3 чашки
  • Висівки – 1/4 чашки
  • Коричневий цукор – 2 ст.л.
  • Сухі дріжджі – 1/2 ч.л.
  • Сіль – 1/4 ч.л.
  • Гарбузове пюре – 1/4 чашки
  • Яблучний соус – 1/2 чашки
  • Соєве молоко – 1/2 чашка
  • Олія – 1 столова ложка + для смаження

Спосіб приготування:

  1. Змішати в мисці борошно, рисове борошно, цукор, висівки, сіль і дріжджі.
  2. Нагріти молоко приблизно до 40 ºС.
  3. Додати молоко до борошняної суміші і перемішати.
  4. Додати гарбузове пюре, яблучний соус і добре перемішати.
  5. Накрити миску з тісто плівкою і поставити в тепле місце підходити на 1-1.5 години.
  6. Додати олію і перемішати.
  7. Змастити сковороду тонким шаром олії і нагріти на вогні трохи нижче середнього.
  8. Викладати тісто на сковороду по одній столовій ложці на один млинчик.
  9. Випікати близько 2-3-х хвилин.
  10. Перевернути і готувати ще 1-2 хвилини.
  11. Подавати гарбузовий оладки з кленовим сиропом.

Гарбузові оладки: калорійність

Калорійність гарбузових оладок може відрізнятися в залежності від того, які інгредієнти ви використовуєте і в якій кількості олії їх смажите. В середньому, поживна цінність оладок з гарбуза становить від 70 до 180 ккал на 100 г.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як посмажити гарбузові оладки з корицею .