Гарбузове пюре входить до складу багатьох осінніх страв: його додають в супи, пироги, десерти і навіть готують з ним пряний латте. Пюре з гарбуза можна приготувати двома способами: відварити гарбуз або запекти його в духовці, а потім подрібнити за допомогою блендера або металевого сита.
Пюре із запеченого гарбуза
Складові:

- гарбузова м'якоть
- фольга
Рецепт приготування:
- Очистіть гарбуз від шкірки, волокон і насіння, наріжте його великими шматками. Загорніть у фольгу і розложіть на металевий лист.
- Відправте в розігріту до 200°С духовку і запікайте до м'якості, близько 30 хвилин. Готовий гарбуз повинна легко протикати виделкою.
- Остудіть гарбуз і подрібніть її за допомогою блендера до однорідного пюре. Перекладіть в стерилізовані банки або заморозьте в пластиковому контейнері.
Солодке пюре з вареного гарбуза
Складові:
- 500 г гарбузової м'якоті
- 1 стакан води
- 2 ст.л. цукру
Рецепт приготування:
- Нарізати гарбузову м'якоть кубиками і скласти в каструлю. Додати воду і цукор, поставити на вогонь.
- Варити близько 20 хвилин, до м'якості гарбуза. Трохи остудити і збити за допомогою блендера в пюре.
- Перелити в банку і зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати гарбузовий сік – улюблений напій Гаррі Поттера. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом мармурової гарбузово-сирної запіканки.
Дивіться відео про користь і шкоду гарбуза для здоров'я людини: