Як приготувати торт "П'яна вишня" на 8 Березня

2 березня 2020, 18:16
Рецепт смачного десерту з вишнею та шоколадом

Шоколадний торт з вишнею на 8 Березня

Торт "П'яна вишня" – прекрасний вибір на 8 Березня. Адже кожен зрадіє святковому десерту на Міжнародний жіночий день, приготованому своїми руками.

Читайте також:

Реклама

Ніжний шоколадний бісквіт з повітряною вершково-ягідною начинкою – це дуже смачно. Якщо у немає консервованих вишень, візьміть заморожені. Тільки перевірте, щоб вони були без кісточок. А якщо ягоди кислі, пересипте їх цукром.

Торт "П'яна вишня"

Шоколадний торт з вишнею на 8 Березня

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 285 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 8 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 1/2 склянки борошна
  • 1 ч.л. без гірки розпушувача
  • 2 ст. л. олії
  • Щіпка ваніліну
  • 3 ст. л. какао

Для крему:

Реклама
  • 250 мл вершків
  • 1 стакан молока
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 пачка ванільного пудингу
  • 3 ст. л. какао
  • 2 склянки консервованої вишні
  • 100 мл бренді або вишневого лікеру

Для глазурі:

  • 100 г гіркого шоколаду
  • 60 г масла

Дивіться відео, як приготувати смачний вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Вишню процідити і замочити в бренді на ніч або на кілька годин.
  2. Приготувати бісквіт. Яйця з цукром добре збити в міксері, в два-три прийоми додати борошно з розпушувачем, олію, какао і ванілін. Акуратно все перемішати і вилити в роз'ємну форму. Випікати 40 хвилин при 180 ºС.
  3. Коли бісквіт повністю охолоне, вирізати у нього серцевину, залишивши внизу і з боків стінки завтовшки 1.5 см. Вирізану серцевину подрібнити в крихту. Це можна зробити в кухонному комбайні.
  4. Приготувати крем. Збити вершки з цукром, молоком, пудингом і какао. Трохи крему відставити убік, а до решти додати вишню без рідини і приблизно половину бісквітної крихти.
  5. Зробити глазур, розтопивши в мікрохвильовці або в сотейнику масло і шоколад.
  6. Ретельно перемішати і заповнити цієї начинкою бісквітну основу, злегка утрамбовуючи. Змастити торт залишками крему і залити шоколадною глазур'ю. Боки торта прикрасити бісквітної крихтою.

Корисна порада

Залишки бісквітної крихти можна додати в йогурт або заварний крем і подавати як десерт.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати полуницю в шоколаді .