Як приготувати суфле з печінки: ТОП-5 рецептів апетитної закуски

27 травня 2020, 13:18
Кращі рецепти суфле з печінки з фото

Суфле з печінки в духовці

Суфле з печінки – це легка і ніжна закуска, яка може стати чудовою альтернативою печінковим оладкам. Печінка для приготування підійде будь-яка – куряча, яловича, свиняча. Щоб вона стала м'якше, її потрібно попередньо вимочити в холодному молоці.

Печінкове суфле можна готувати як в одній великій формі, так і в порційних кокотницях. Калорійність суфле з печінки – 131 ккал на 100 г.

Реклама

Суфле з печінки

Суфле з печінки в духовці

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

Реклама
  • 1 кг печінки
  • 1 велика цибулина
  • 500 мл молока
  • 100 г манки
  • 2 яйця
  • сіль за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Печінку прокрутити разом з цибулею в блендері або м'ясорубці двічі.
  2. Яйця збити.
  3. Змішати печінку, яйця, манку і молоко. Вилити в підготовлену форму для запікання.
  4. Запікати при 180 ºС близько години.
  5. Дати трохи охолонути, перш ніж нарізати.

Дивіться відео, як зробити печінковий паштет з коньяком:

Реклама

Суфле з печінки з солоними огірками

Суфле з печінки в духовці

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 100 г вершків
  • 2 шт. моркви
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 солоні огірки
  • 2 яйця
  • суміш перців
  • 1 цибулина
  • 800 г курячої печінки
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Добре помити печінку, потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
  2. Перемелену печінку вилити у велику миску.
  3. Цибулину почистити і дуже дрібно порубати.
  4. Солоні огірки, краще домашні, нарізати маленькими кубиками.
  5. Очищену моркву натерти на дрібній тертці або середній.
  6. Додати овочі до печінки, перемішати.
  7. Борошно просіяти через сито над мискою. Посолити і поперчити.
  8. Яйця і вершки збити.
  9. Вилити збиту суміш у миску.
  10. Форму для запікання або глибоку сковороду змастити вершковим маслом і вилити туди майбутнє суфле.
  11. У духовку, розігріту до 200 °С, відправити форму і випікати впродовж години, при необхідності знімаючи піну.
  12. Готове суфле з курячої печінки нарізати порційними шматочками і подати до столу.

Запіканка з печінки

Печінкова запіканка

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 600 г курячої печінки
  • За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
  • 200 г солодкого перцю
  • 100 г білого вина
  • 80 г манки
  • 200 г жирної сметани
  • 4 яйця
  • 40 г вершкового масла
  • сіль, перець
  • сушений часник
  • сушений чебрець

Спосіб приготування:

  1. Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
  2. Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
  3. Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
  4. З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
  5. Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінковий тісто і запікайте при температурі 180 °С 50 хвилин.
  6. Потім дайте запіканці повністю охолонути.

Суфле з печінки з овочами

Суфле з печінки з овочами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г курячої печінки
  • 2 яйця
  • 100 мл вершків
  • 150 г цибулі
  • 150 г моркви
  • 3-5 ст.л. муки
  • Сіль і перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печінку, моркву і цибулю прокрутіть через м'ясорубку. Яйця збийте з сіллю і перцем.
  2. В печінкову масу додайте яйця, влийте вершки, посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Додайте борошно і перемішайте. Повинна вийти консистенція, схожа на тісто для оладок.
  4. Форми для випічки змастіть маслом (якщо використовуєте силіконові – цього робити не потрібно).
  5. Розлийте масу по формах і запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хвилин.
  6. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки або сірника.

Суфле з печінки без борошна в мультиварці

Суфле з печінки

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г печінки
  • 2-3 цибулини
  • 50 г вершків
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • панірувальні сухарі
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У блендері подрібніть печінку і цибулю, посоліть, поперчіть.
  2. Чашу мультиварки змастіть маслом і посипте сухарями.
  3. Вилийте в чашу печінкову масу і поставте готуватися в режимі "Випічка" на 40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий торт з курячої печінки. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком.