Як приготувати стейк з журавлинно-брусничним соусом

7 листопада 2019, 16:15
Рецепт соковитого м'яса з соусом з осінніх ягід

Стейк з соусом / Фото: Unsplash

Стейки з журавлинно-брусничним соусом – це дуже смачно! Для приготування страви вам знадобляться: м'ясо, спеції за смаком, журавлина, брусниця, цукор і бальзамічний оцет.

Дивіться відео, як вибрати якісне м'ясо:

Реклама

До речі, домашній журавлинний соус відмінно зберігається, його можна тримати в холодильнику близько місяця.

Читайте також:

Реклама

Стейк із журавлинно-брусничним соусом

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

Реклама
  • 271 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • М'ясо – 2 стейки по 250 г
  • Спеції – за смаком
  • Оливкова олія – 2-3 ст. л.

Для соусу:

  • Журавлина – 150 г
  • Брусниця – 50 г
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Суміш перців (червоний, білий, чорний) – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Для початку вибрати м'ясо – свинину, курятину, баранину або яловичину. Натерти м'ясо спеціями й залишити маринуватися на пів години.
  2. Тим часом приготувати соус. Покласти в блендер свіжі ягоди журавлини та брусниці, додати цукор, бальзамічний оцет і по кілька горошин різних перців. Добре подрібнити.
  3. Перелити суміш у каструлю, довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  4. М'ясо обсмажити на мангалі з обох боків до бажаного ступеня готовності.
  5. Перекласти його на тарілку і подавати разом із журавлинним соусом.

Як вибрати м'ясо для стейків

Свинину для стейка краще брати з лопатки, стегна або шиї, курятину – зі стегна або гомілки, баранину – із шиї, стегна або частини філе.

Щоб визначити якість яловичини, натисніть пальцем на м'ясо. Якщо на ньому залишилася на деякий час вм'ятина, значить, воно ніжне і свіже, а якщо м'ясо "пружинить" – стейк вийде "гумовим".

Нагадаємо, раніше ми ділилися порадами з приготування стейків. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати стейк зі свинини з яблуками.