М'ясом з фруктами сьогодні особливо нікого не здивуєш. Але факт залишається фактом: саме вони допомагають передати всю повноту смаку страви, не затьмарюючи основний продукт. У нашому випадку це яловичий стейк, який Даша готує з карамелізованими яблуками. Впевнені, вам сподобається!
Стейк з яблуками і розмарином
Інгредієнти:

- яловичий стейк (завтовшки приблизно в палець)
- 1 велике яблуко
- 1/2 ст. цукру
- 1 зубчик часнику
- гілочка свіжого розмарину
- сушений розмарин
- оливкова олія
- рослинна олія
- 2-3 горошини чорного перцю
- сіль
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Приготуйте ароматну суміш: розітріть в ступці сушений розмарин, часник, чорний перець і сіль.
- Натріть стейк оливковою олією і ароматною сумішшю.
- Розігрійте сковороду гриль і обсмажте стейк з двох сторін до появи "смужок" від гриля.
- Покладіть стейк до форми для запікання і поставте під гриль на 15-20 хвилин при температурі 250 С.
- Очистіть яблуко від шкірки, плодоніжки і насіння. Наріжте невеликими шматочками.
- Розігрійте в невеликій каструльці 2 ст. л. рослинної олії, всипте цукор і почекайте, поки цукор почне карамелізуватися і повністю перетвориться на карамель.
- Всипте до карамелі часточки яблук. Періодично струшуйте каструльку і стежте, щоб кожна скибочка яблука покрилася карамеллю.
- Додайте до каструльки з карамеллю і яблуками гілочку свіжого розмарину, ще раз все гарненько струсіть. Дайте інгредієнтам прогрітися разом близько однієї хвилини.
- Подавайте запечений під грилем стейк з карамелізованими яблуками і гілочкою розмарину.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати осінній салат із червонокачанної капусти з яблуками і волоськими горіхами.
Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: