Як приготувати соковитий шашлик з яловичини: три прості рецепти

13 травня 2020, 15:41
Кращі рецепти яловичого шашлику з фото

Тельців і Стрільців пригостить шашликом з яловичини

Яловичина – не найпопулярніший інгредієнт для шашлику. Але якщо правильно вибрати м'ясо, грамотно його замаринувати і не пересушити в процесі смаження, ви отримаєте дуже соковитий, смачний і м'який шашлик.

Гарніри до цієї страви зазвичай не готують, але зелень, свіжі овочі і хліб – обов'язкові. Додатково подають нарізану кільцями ріпчасту цибулю і соуси.

Реклама

Шашлик з яловичини у винному маринаді

Шашлик в томатному маринаді з вином

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

Реклама
  • 1 кг яловичої вирізки
  • жменя сушених томатів (без масла)
  • 1 сушений перець чилі
  • 1 стакан червоного сухого вина
  • 1/2 лайма чи лимона
  • 1/2 червоної цибулини
  • 2-3 зубчики часнику
  • мелений чорний перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Томати і перець помістити в чайну чашку. Залити окропом і дати настоятися близько півгодини.
  2. Цибулю і часник нарізати довільно. Помістити їх в чашу блендера. Туди ж відправити сік лайма і мелений чорний перець. Додати розмочені томати і перець чилі.
  3. Залити половиною чашки води, в якій запарюють томати. Подрібнити блендером в однорідну масу. Влити вино і перемішати.
  4. Маринувати м'ясо від 3 до 8 годин.
  5. Нанизати шматочки м'яса на шампури і готувати на мангалі.

Дивіться відео, як замаринувати різні види м'яса:

Реклама

Шашлик з яловичини із зеленню від Юлії Висоцької

Яловичий шашлик з мінералкою

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 1.5 кг яловичої вирізки
  • 3 великі цибулини
  • 1 лимон
  • 1 пучок тархуна
  • 1 пучок кінзи
  • 1 пучок петрушки
  • 1 пучок базиліка
  • 500 мл води мінеральної газованої
  • 0.5 ч. л. меленого перцю
  • 1.5 ч.л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. М'ясо промити і нарізати великими шматочками.
  2. Цибулю почистити, нарізати кільцями і перемішати з м'ясом.
  3. Зелень крупно порізати і викласти до м'яса з цибулею.
  4. Лимон розрізати на 8 частин і додати до шашлику.
  5. Залити м'ясо газованою водою, перемішати і залишити на годину-півтори при кімнатній температурі.
  6. Замариноване м'ясо посолити і поперчити, нанизати на шампури разом з цибулею і посмажити на мангалі.

Шашлик з яловичини в гірчичному маринаді

Шашлик з яловичини з гірчицею

Час приготування:

  • понад 3 години

Складові:

  • 1 кг м'якоті яловичини
  • 250 мл рослинної олії
  • 3 ст.л. порошку гірчиці
  • 2 ст.л. 3% оцту
  • 3-5 зубчики часнику
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • сіль, зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Часник пропустити через прес, змішати з сухою гірчицею, оцтом, олією, перцем і сіллю.
  2. Додати зелень за смаком і натерти отриманою сумішшю шматки м'яса.
  3. Маринувати кілька годин, потім нанизати на шампури і посмажити на мангалі.

МОЗ закликає : При перших симптомах респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні соуси до шашлику. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на багатті.