Як приготувати шакшуку з фетою та зеленню

18 грудня 2017, 10:07
Батьківщиною цієї страви вважається Туніс

Шакшука на сніданок Фото: pixabay.com

Досить їсти вранці вівсянку і яєчню: пропонуємо урізноманітнити своє меню східним блюдом шакшука, ідеально відповідним для сніданку. Його готують з яєць, томатів, гострого перцю, лука і приправ.

Шакшука з фетою

Складові:

Реклама
  • 4 ст. л. рослинного масла
  • 1 велика цибулина
  • 4 солодких перцю різних кольорів
  • 4 стиглих помідори або 400 мл консервованих різаних
  • невеликий стручок зеленого гострого перцю
  • 1 ч. л. солодкого соусу чілі
  • сіль
  • цукор
  • мелений чорний і червоний перець
  • 4 яйця
  • 100 г фети або бринзи
  • нарізана свіжа зелень (петрушка або кінза)

Рецепт приготування:

1. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Перець нарізати кубиками, пекучий перець – тонкими кільцями.

2. Помідори залити окропом, дати постояти кілька хвилин, зняти шкірку і нарізати кубиками.

Реклама

3. Розігріти сковороду з рослинним маслом, обсмажити цибулю до м'якості. Додати дрібку цукру і нарізаний перець; смажити ще кілька хвилин. Потім покласти в сковороду помідори, соус чилі і тушкувати, час від часу помішуючи, близько 15 хвилин. Приправити до смаку і акуратно перемішати.

4. Дерев'яною ложкою зробити виїмки в овочевий суміші і розбити в них яйця. Білки злегка вмішати в суміш; жовтки посолити і поперчити.

5. Не перемішуючи, готувати ще 10 хвилин або до тих пір, поки яйця не будуть готові.

Реклама

6. Зняти з вогню, додати в сковороду нарізану кубиками або раскрошенную фету. Посипати шакшуку зеленню і відразу ж подавати.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами найнезвичайнішої яєчні.

Дивіться відео, як приготувати іспанську тортилью на сніданок: