Шакшука на сніданок Фото: pixabay.com
Досить їсти вранці вівсянку і яєчню: пропонуємо урізноманітнити своє меню східним блюдом шакшука, ідеально відповідним для сніданку. Його готують з яєць, томатів, гострого перцю, лука і приправ.
Шакшука з фетою
Складові:
- 4 ст. л. рослинного масла
- 1 велика цибулина
- 4 солодких перцю різних кольорів
- 4 стиглих помідори або 400 мл консервованих різаних
- невеликий стручок зеленого гострого перцю
- 1 ч. л. солодкого соусу чілі
- сіль
- цукор
- мелений чорний і червоний перець
- 4 яйця
- 100 г фети або бринзи
- нарізана свіжа зелень (петрушка або кінза)
Рецепт приготування:
1. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Перець нарізати кубиками, пекучий перець – тонкими кільцями.
2. Помідори залити окропом, дати постояти кілька хвилин, зняти шкірку і нарізати кубиками.
3. Розігріти сковороду з рослинним маслом, обсмажити цибулю до м'якості. Додати дрібку цукру і нарізаний перець; смажити ще кілька хвилин. Потім покласти в сковороду помідори, соус чилі і тушкувати, час від часу помішуючи, близько 15 хвилин. Приправити до смаку і акуратно перемішати.
4. Дерев'яною ложкою зробити виїмки в овочевий суміші і розбити в них яйця. Білки злегка вмішати в суміш; жовтки посолити і поперчити.
5. Не перемішуючи, готувати ще 10 хвилин або до тих пір, поки яйця не будуть готові.
6. Зняти з вогню, додати в сковороду нарізану кубиками або раскрошенную фету. Посипати шакшуку зеленню і відразу ж подавати.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами найнезвичайнішої яєчні.
Дивіться відео, як приготувати іспанську тортилью на сніданок: