Як приготувати найсмачніший гарбузовий чізкейк

23 жовтня 2018, 09:00
Рецепт осіннього десерту з гарбуза з цитрусовою ноткою

Чізкейк з гарбузом. Фото: depositphotos.com

Чізкейк з гарбузом і збитими вершками – популярний десерт американської кухні, який часто готують восени. У цьому рецепті використовується рикотта, але ви можете замінити її вершковим сиром або м'яким сиром.

Гарбузово-апельсиновий чізкейк з рікотти

Реклама

Складові:

Для основи:

  • 200 г печива
  • 45 г вершкового масла
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. мускатного горіха

Для начинки:

Реклама
  • 500 г рікотти
  • цедра 1-2 апельсинів
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру
  • 4 яйця
  • 230 г гарбузового пюре
  • збиті вершки – для прикраси

Рецепт приготування:

  1. Печиво перемолоти в блендері до крихт. Вершкове масло розтопити. Змішати крихти печива, спеції, олія та викласти в підготовлену форму діаметром 21-23 см, утрамбовуючи по дну.
  2. Зняти цедру з апельсинів (тільки помаранчевий шар), перемішати з цукром, перетираючи пальцями. Додати рикотту, кукурудзяний крохмаль і збити на низькій швидкості міксером. Додати яйця по одному, збиваючи після кожного. Додати гарбузове пюре і ще раз збити міксером на невеликій швидкості.
  3. Готову начинку вилити в форму на основу і випікати чізкейк в духовці, попередньо розігрітій до 180 С 35-40 хвилин. Краї повинні схопитися, а серединка тремтіти, коли ви рухаєте форму.
  4. Готовий чізкейк охолодити в духовці з відкритими дверцятами 15-20 хвилин. Дати охолонути до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник мінімум на 4 години.
  5. Прикрасити чізкейк збитими вершками.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.

Дивіться відео про австралійські пироги, які виготовляють в Україні:

Реклама