Лимонні квадратики поєднують в собі прекрасний смак свіжого цитрусового соку з декількома добавками, такими як цукор, борошно, яйця і молоко. Але не тільки інгредієнти прості – рецепт теж.
Лимонні квадратики
Для тіста:

- 1 3/4 чашки борошна
- 12 столових ложок (170 г) замороженого масла
- 3/4 чашки цукрової пудри, плюс для посипання
- 3/4 чайної ложки солі
Для начинки:
- 4 великих яйця, злегка збитих виделкою
- 1/4 склянки незбираного молока
- 3 столові ложки борошна
- 1 1/3 чашки цукру
- 3/4 склянки свіжого лимонного соку (близько 4 лимонів)
- 1/4 чайної ложки солі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 180 градусів. Застелити форму 23 х 33 см пергаментним папером.
- Приготувати тісто. Натерти заморожене вершкове масло на крупній тертці. В окремій великій мисці змішати борошно, цукрову пудру і сіль. Додати масло і перемішати дерев'яною ложкою.
- Перекласти суміш до форми для випічки; рівномірно утрамбувати руками. Поставити до морозильної камери на 15 хвилин. Випікати до злегка золотистого кольору, від 16 до 18 хвилин.
- У великій мірній чашці збити яйця, цукор, борошно і сіль до однорідності. Додати лимонний сік і молоко.
- Акуратно вилити начинку на тісто. Зменшити нагрів до 160 °С і готувати близько 18 хвилин, поки начинка не схопиться. Вийняти лимонні квадратики з духовки і остудити на решітці.
- Посипати готовий десерт просіяною цукровою пудрою і розрізати на порційні квадрати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонний курд. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом пирога з лимонним кремом.
Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою: