Як приготувати найсмачніший паштет з курячої печінки

29 липня 2019, 12:46
Печінковий паштет в домашніх умовах зробити дуже просто

Паштет печінковий: рецепт з фото

Приготування печінкового паштету з курячої печінки не відніме багато часу і сил, але в підсумку ви отримаєте чудову закуску для святкового столу.

Дивіться відео, як приготувати домашній паштет з коньяком:

Реклама

У цьому рецепті від блогера Ніки Білоцерківської паштет готується з додаванням білого вина, але замість нього ви можете додати чарочку коньяку або хересу. Подавати паштет з печінки найкраще з тостами, вершковим маслом і домашнім цибульним конфітюром.

Курячий печінковий паштет

Реклама

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • Куряча печінка – 500 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Велика солодка цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • Біле сухе вино – 150 мл
  • Найжирніші вершки – 100 мл
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець
  • Трохи мускатного горіха

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. На оливковій олії обсмажити нарізану цибулю і часник до прозорості. Робити його коричневим не потрібно.
  2. Додати крупно порізану курячу печінку без плівок і жиру. Швидко обсмажити, печінка всередині повинна залишатися червоною.
  3. Потім додати вершкове масло, влити вино і довести до кипіння. Помішуючи, дати випаруватися різкому запаху алкоголю. Це займе близько 8 хвилин.
  4. Трохи остудити суміш і перетерти її з допомогою блендера.
  5. Повернути печінковий паштет назад на сковороду, додати вершки і довести до кипіння. Добре помішуючи, потушкувати 3 хвилини. Додати сіль, перець і мускатний горіх.
  6. Перекласти курячий паштет в банку і дати застигнути. За бажанням можна залити його розтопленим вершковим маслом – так паштет зберігатиметься довше.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом грибного паштету з часником.