Як приготувати салат Вальдорф: рецепт від Джеймі Олівера

16 листопада 2018, 12:04
Вальдорф – класичний американський салат з яблук, горіхів і селери

Салат Вальдорф від Джеймі Фото: depositphotos.com

"Відмінна комбінація смаків і ароматів перетворює цей убивчо простий салат в щось дійсно особливе", – говорить Джеймі Олівер.

Салат Вальдорф від Джеймі Олівера

Реклама

Складові:

  • 150 г винограду
  • 1 лимон
  • оливкова олія
  • морська сіль
  • мелений чорний перець
  • 60 г волоських горіхів
  • 1 чайна ложка англійської гірчиці
  • 250 мл натурального знежиреного йогурту
  • 6 гілочок свіжого естрагону
  • 2 палички селери
  • 2 свіжих яблука
  • 1 качан салату ромен

Рецепт приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 C.
  2. Покласти гроно винограду на деко, дрібно натерти зверху цедру половини лимона і скропити невеликою кількістю олії. Приправити сіллю і перцем.
  3. Помістити в гарячу духовку на 15 хвилин, потім додати волоські горіхи. Готувати ще 5-10 хвилин або поки виноград не стане м'яким, а волоські горіхи – золотистими.
  4. Зробити заправку. Помістити гірчицю і йогурт в миску, добре збити. Дрібно нарізати і додати листя естрагону, вичавити лимонний сік і приправити за смаком.
  5. Нарізати селеру на шматки товщиною 1 см. Яблука нарізати соломкою. Скласти все в велику миску.
  6. Листя салату грубо нарізати і додати в миску. Зняти виноград зі стебел і додати до решти інгредієнтів.
  7. Додати йогуртову заправку і добре перемішати. Помістити салат на блюдо і посипати нарізаними волоськими горіхами.

Для нотаток: Салат "Вальдорф" вперше приготували в нью-йоркському готелі "Вальдорф-Асторія", чим і пояснюється його назва. Тоді в рецепт фірмового салату не входили горіхи, однак саме рецепт з додаванням горіхів тепер вважається класичним.

Реклама

Нагадаємо, раніше ми ділилися секретами приготування теплих салатів від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати салат з курячої печінки з яблуками і медом.

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: