Як приготувати рататуй з сиром у духовці

14 липня 2020, 10:31
Рецепт класичного французького рататуя з сиром і часником

Рататуй з сиром

Рататуй – це французька овочева страва, яка готується з баклажанів, кабачків або цукіні, помідорів і солодкого перцю. Його можна подавати як гарнір до запеченого м'яса, птиці або риби.

Класичний рататуй в духовці можна зробити ще ситнішим, якщо додати до нього тертий сир. У нашому рецепті використовується сулугуні, але ви можете взяти моцарелу для піци або будь-який інший твердий сир.

Реклама

Рататуй з сиром в духовці

Рататуй з сиром

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 77 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 кабачок
  • 1 баклажан
  • 3 стиглих помідори
  • 1 перець болгарський
  • 100-150 г сулугуні або іншого сиру
  • олія оливкова
  • часник
  • сіль
  • перець
  • чебрець.

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Зубчики часнику (кількість на ваш смак) очистити і пропустити через прес. Залити їх оливковою олією, приблизно 2 столовими ложками. Дати настоятися, щоб олія ввібрала в себе аромат часнику.
  2. Нарізати овочі кружальцями, посолити, поперчити і укласти у форму для запікання. Зверху покласти гілочку чебрецю. Скропити ароматною олією і поставити запікатися в розігріту до 220 °С духовку приблизно на 15 хвилин.
  3. Поки овочі запікаються, натерти на крупній тертці сир. Посипати рататуй і запікати ще 5-10 хвилин.

Як подавати рататуй

Дати трохи охолонути, розділити на порційні шматки. Подавати як самостійну страву або разом з м'ясом, рибою або птицею.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані цукіні на грилі:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом італійської запіканки з літніх овочів.