I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Рататуй в духовці: рецепт з томатним соусом і прянощами

Рататуй найзручніше готувати у великій скляній або керамічній формі

Рататуй – це французьке овочеве блюдо, яке найчастіше готують влітку. В оригінальний рецепт входили кабачки, помідори, перець, цибуля і часник. Сьогодні в рататуй обов'язково додають баклажани. Зустрічаються навіть варіанти з картоплею, цвітною капустою і м'ясом.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати в'ялені баклажани:

Рататуй: классический рецепт

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажана
  • 1-2 середніх кабачка
  • 4-5 середніх помідорів
  • сіль

Для томатного соусу:

  • 1 невелика цибулина
  • 1/2 шт. болгарського перцю
  • 2 стиглих і солодких помідора
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 2 ст.л. сухого вина
  • 2 ст.л. оливкової олії для смаження
  • сіль
  • перець

Для пряної приправи:

Реклама
  • 1/4 шт. перцю чилі
  • 1/2 шт. болгарського перцю
  • 1 ст.л. петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 3 ст.л. оливкової олії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

  1. Баклажани і кабачки нарізати кружальцями завтовшки 2-3 мм.
  2. Помідори нарізати кружальцями або напівкружками (залежно від розміру помідорів).
  3. Приготувати томатний соус. Цибулю очистити і дрібно нарізати. З болгарського перцю вийняти середину і нарізати маленькими кубиками.
  4. Помідори обдати окропом, зняти шкірку і дрібно нарізати.
  5. У розігрітій з оливковою олією сковороді обсмажити цибулю протягом 2 хвилин. Покласти перець і готувати ще 2-3 хвилини на середньому вогні, весь час помішуючи.
  6. Додати в сковороду м'якоть томатів і тушкувати, помішуючи, ще 5 хвилин.
  7. Додати томатну пасту, сіль, перець і довести до кипіння. Влити біле вино, довести до кипіння і вимкнути.
  8. На дно форми для запікання викласти підготовлений томатний соус. На соус вертикально укласти скибочки овочі, чергуючи: кружок помідора, кружок баклажана, кружок кабачка. Таким чином викладати овочі, поки не буде заповнена вся форма.
  9. Приготувати пряну приправу. Чилі і болгарський перець порізати дрібними кубиками. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Часник очистити і дрібно порубати.
  10. З'єднати зелень, перець, часник, додати оливкове масло і перемішати. Зверху овочі посолити, рівномірно розподілити зверху пряну приправу і скропити оливковою олією.
  11. Накрити форму з рататуєм пергаментним папером і запікати 60 хвилин в нагрітій до 180-190 градусів духовці. Після приготування дати страві постояти 10-15 хвилин, не відкриваючи пергамент.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати запіканку з картоплі з фаршем. "Сегодня" також розповідали, як приготувати молоду картоплю на сковороді.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти