Як приготувати рататуй на сковороді за 15 хвилин

1 червня 2018, 10:14
Чим дрібніше будуть нарізані овочі, тим менше знадобиться часу на приготування

Рататуй – це літня французька страва з овочів. Його можна запекти в духовці, а можна приготувати на сковороді за лічені хвилини.

Швидкий рататуй на сковороді

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 баклажан
  • 2 цукіні
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 6 маленьких помідорів
  • 1/4 склянки води
  • сіль
  • цукор
  • мелений перець
  • 2 гілочки базиліка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.
  2. Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, протягом 3-5 хвилин.
  3. Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати до сковороди. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.
  4. Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати протягом 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.
  5. Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Гасити на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати овочеву "пасту" з кабачково-м'ятними кульками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептом макаронів, які готуються в одному посуді з соусом.

Дивіться відео, як правильно харчуватися в спеку: