Як приготувати пісний салат з квасолі: три прості рецепти

11 грудня 2018, 20:44
Готуємо смачні пісні салати з квасолею

Пісний салат з квасолею. Фото: depositphotos.com

У 2018 році Різдвяний піст розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. Протягом цього періоду не можна вживати будь-які продукти тваринного походження. Ми поділимося кращими рецептами пісних салатів з квасолі, які багаті білком і корисною клітковиною.

Вінегрет з квасолею

Реклама
Вінегрет з квасолею
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 2 середні моркви
  • 1 велика буряк
  • 3 середні картоплини
  • 200 г відвареної квасолі
  • 200 г маринованих огірків
  • 1 цибулина
  • рослинна олія, бажано нерафінована
  • сіль

Рецепт приготування:

  1. Моркву, буряк і картоплю окремо відварити. Охолодити, почистити і нарізати кубиками однакового розміру.
  2. Мариновані огірки і очищену цибулю також нарізати кубиками.
  3. Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити олією.

Теплий салат з червоної квасолі, горіхів і помідорів

Реклама
Салат з квасолі, томатів і горіхів
Фото: depositphotos.com

Складові:

  • 250 г сухої квасолі
  • 100 г волоських горіхів
  • 1 середня червона цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2 середніх помідори
  • 1 ч.л. хмелі-суннелі
  • 1/2 ч.л. паприки, сіль за смаком
  • зелень (кінза, петрушка)
  • рослинна або оливкова олія

Рецепт приготування:

  1. Червону квасолю попередньо замочити у воді на 6-8 годин, потім відварити до м'якості.
  2. Поки вариться квасоля, почистити цибулю, нарізати півкільцями, дрібно нарізати помідори.
  3. Цибулю пасерувати в рослинній олії, додати туди помідори. Готувати 5 хвилин на сильному вогні.
  4. Вогонь зменшити, додати до цибулі з помідорами рубану зелень, горіхи, часник і спеції.
  5. Перемішати і прогріти 7 хвилин на маленькому вогні. Коли квасоля буде готова, додати її до овочів, акуратно перемішати і прогріти ще п'ять хвилин.

Салат з квасолі в мексиканському стилі

Реклама
Салат по-мексиканськи
Фото: depositphotos.com

Складові: 

  • 3 огірки
  • 3-5 помідорів
  • 1-2 солодких перці
  • 1 банка консервованої квасолі
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 ст.л. соку лимона
  • 3-4 ст.л. рослинної олії
  • сіль, чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

 Овочі помити і нарізати невеликими кубиками.

  1. Змішати огірки, перець і помідори з кукурудзою та квасолею.
  2. Заправити олією і лимонним соком, приправити за смаком. За бажанням можна додати трохи соусу табаско для гостроти.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вітамінний салат з квашеної капусти журавлиною. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептами пісних салатів з буряка.

Дивіться відео, як приготувати корисну заправку для салату: