Як приготувати пісний пиріг з фруктами і горіхами

5 грудня 2018, 10:05
Готуємо смачний десерт з яблуками, сухофруктами і волоськими горіхами

Пісний фруктовий пиріг Фото: depositphotos.com

Різдвяний піст 2018-2019 триватиме 40 днів - з 28 листопада по 6 січня. Ми розповімо, як приготуватиь смачний солодкий пиріг без додавання яєць, масла і молока

Пісний пиріг з фруктами і горіхами

Реклама

Складові:

  • 1 велике яблуко
  • по жмені родзинок, кураги і волоських горіхів
  • 1/2 склянки цукру
  • 1/2 склянки рослинної олії
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 8 ст.л. борошна
  • 1 стакан яблучного компоту або соку
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • терта цедра одного лимона

Рецепт приготування:

  1. Яблуко помити, очистити і нарізати кубиками.
  2. Сухофрукти залити теплою водою на 15 хвилин, потім промити і обсушити. Курагу нарізати.
  3. Волоські горіхи за бажанням підсмажити, потім крупно порубати.
  4. Змішати в мисці всі рідкі компоненти, додати фрукти, горіхи, цедру і цукор.
  5. Додати в суміш борошно, соду і корицю. Перемішати.
  6. Вилити тісто в підготовлену форму. Випікати в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Готовність перевірити зубочисткою.
  7. Остудити пиріг і розрізати його на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пісні пиріжки з яблуками. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.

Реклама

Дивіться відео, що їдять у піст в українських монастирях: