I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Прісне і дріжджове: як приготувати листкове тісто

Молоко охолоджуємо, тісто вимішуємо, доки не почне відходити від стінок посуду, і чотири рази ставимо в холодильник

Приготоване листкове тісто можна використовувати відразу, а можна упакувати в пакет або харчову плівку і заморозити. З нього вийдуть смачні домашні круасани, листкові пиріжки, торт "Наполеон", "равлики з родзинками", слойки з шоколадом, абрикосами або грушами.

Листкове прісне тісто

Реклама

 

depositphotos_4471785_m-2015
Прісне листкове тісто
Фото: depositphotos.com

 

Інгредієнти:

Реклама
  • 500 г борошна
  • 10 г солі
  • 50 г вершкового масла
  • 125 мл холодного молока
  • 125 г мл холодної води
  • 350 г вершкового масла 82%

Рецепт приготування:

  1. Змішайте борошно, сіль, масло (50 г), молоко і воду. Замішуйте тісто, доки воно не буде відставати від стінок посуду.
  2. Сформуйте кулю, зверху зробіть глибокий хрестоподібний надріз. Покладіть в миску, посипану борошном, приберіть в холодильник під плівку мінімум на 30 хвилин.
  3. Масло розкачайте в квадрат завтовшки 1 см. Тісто розкачати від центру в 4 напрямках. На нього викладіть масло, накрийте внапуск вільними кінцями тіста.
  4. Розкачайте тісто в поздовжньому напрямку у вигляді прямокутника 25х70 см, далі складіть тісто втричі, розгорніть на 45°С, ще раз розкачати і складіть втричі. Приберіть в холодильник під плівку на 30 хвилин.
  5. Розгорніть знову на 45°С, виконайте попередню процедуру, знову поставте в холодильник на 30 хвилин. Повторіть подвійне розкочування і відпочинок в холодильнику ще раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Листкове тісто дріжджове

Реклама

 

depositphotos_5050389_m
Листкове дріжджове тісто
Фото: depositphotos.com

 

Інгредієнти:

  • 500 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 10 г солі
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 125 г холодного масла
  • 125 г холодної води
  • 200 г вершкового масла 82%

Рецепт приготування:

  1. Змішайте борошно, свіжі дріжджі, сіль, цукор, яйце, молоко і воду. Замісити тісто так, доки воно не буде відставати від стінок посуду.
  2. Сформуйте кулю, зверху зробіть глибокий хрестоподібний надріз. Покладіть в миску, злегка посипану борошном, накрийте плівкою і приберіть в холодильник мінімум на 2 години, а краще на 12 годин.
  3. Вершкове масло розкачайте в квадрат, товщиною 1 сантиметр. Тісто розкачати в чотирьох напрямках, починаючи від центру, де вирізаний хрест. Потім на центр викладіть пласт масла, накрийте його внапуск вільними кінцями тіста.
  4. Розкачайте тісто в поздовжньому напрямку в прямокутник 20х60 сантиметрів, потім складіть тісто втричі.
  5. Накрийте плівкою, приберіть в холодильник на 20-30 хвилин.
  6. Потім тісто розгорніть на 45 градусів і ще раз розкачати у вигляді прямокутного пласта 20х60 сантиметрів, ще раз складіть втричі.
  7. Накрийте плівкою, приберіть в холодильник знову на 20-30 хвилин.
  8. Повторіть розкочування і підйом в холодильнику ще раз.

Нагадаємо, раніше ми ділилися кращими рецептами тіста для вафель. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати тісто для солодкого рулету. Окрім цього, ми повідомляли, як приготувати ідеальне пісочне тісто.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонно-апельсиновою начинкою:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти