Як приготувати пісні котлети: 5 рецептів

17 березня 2021, 10:33
Рецепт смачних пісних котлет з овочів і круп

Фото: instagram.com/natalya_litkevich/

Великий піст розпочався, триватиме він 7 тижнів. Ми продовжуємо ділитися рецептами цікавих пісних страв, який доповнить і урізноманітнить раціон усіх, хто дотримуватиметься посту. Цього разу – це 5 рецептів пісних котлет. Приготувати їх можна з овочів, грибів і круп. Подавайте котлети зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп'яних гарніром, томатним соусом.

У нашому календарі березневих свят шукайте оригінальні ідеї для найкращих подарунків.

Реклама

Котлети з квасолі пісні

Пісні котлети з фасолі

Інгредієнти

Реклама
  • 1 бляшанка (330 г) квасолі у томатному соусі з грибами і овочами
  • 3-5 ст.л. борошна плюс для панірування
  • 120 г білого хліба
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза)
  • 1 ч. л. зіри
  • Лимонний сік – за смаком
  • Сіль перець

Спосіб приготування

  1. Квасолю разом із заливкою викласти в блендер.
  2. Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити.
  3. Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати.
  4. Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні.
  5. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
  6. Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом.

Пісні гречані котлети

Пісні гречані котлети

Реклама

Інгредієнти

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 250 г грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 середня морква
  • 2-3 ст. л. борошна або 1 середня картоплина
  • 1 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. чорного меленого перцю
  • Борошно для – обвалювання котлет
  • Олія – ​​для смаження

Спосіб приготування

  1. Закип'ятити дві склянки води. Гречку перебрати, промити і засипати в окріп, додавши 0,5 ч. ложки солі. Після закипання варити на невеликому вогні до повного вбирання води, потім дати каші настоятися під кришкою. Остудити.
  2. Промиті гриби порізати дрібною соломкою і покласти на суху сковорідку без олії.
  3. В процесі нагрівання гриби виділять сік, в якому тушкуватимуться до повного випаровування вологи.
  4. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  5. Після випаровування рідини зсунути гриби до країв сковорідки, налити олію і в центр покласти цибулю. Пасерувати 5 хвилин, додати натерту на крупній тертці моркву і все разом обсмажувати ще 5 хвилин. Потім перемішати з грибами, посолити і поперчити, і смажити все разом до готовності. Остудити.
  6. Змішати гриби і гречку, додати борошно і, за необхідності, трохи води, щоб був в'язкий фарш. Ретельно вимісити фарш рукою (замість борошна можна додати дрібно натерту середню картоплину).
  7. Дати фаршу постояти 15-20 хвилин в холодильнику, щоб у борошні розбухла клейковина. Потім сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у борошні і смажити з двох боків у розігрітій олії до зарум'янення.

Читайте також:

Вівсяні котлети пісні

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці – 1 склянка
  • Окріп – 0,5 склянки
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп
  • Сіль
  • Панірувальні сухарі

Спосіб приготування

  1. Вівсянку залити окропом і залишити на 20-30 хвилин.
  2. Натерти картоплю, дрібно порізати цибулю і зелень, часник вичавити через прес.
  3. Змішати, сформувати котлетки і обваляти їх у сухарях.
  4. Обсмажити на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки.

Пісні капустяні котлети: рецепт

Капустяні котлети

Інгредієнти

  • Капуста – 1 кг
  • Кріп – 1/2 пучка
  • Манка – 75 г
  • Борошно – 75 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Коріандр мелений – 3/4 ч. л.
  • Панірувальна суміш – 100 г
  • Олія – ​​для смаження

Спосіб приготування

  1. На капусті видалити верхнє листя, розрізати качан на чотири частини, вирізати качан. Покласти капусту в каструлю, залити водою і варити після закипання 5 хвилин. Далі капусту викласти в друшляк, дати стекти зайвій рідини.
  2. Пропустити цибулю, капусту і кріп через м'ясорубку. Дати фаршу постояти 5-10 хвилин, потім через дрібне сито злити зайву рідину.
  3. Додати манку, борошно, спеції, перемішати.
  4. Столовою ложкою брати фарш, обвалювати в панірувальний суміші та смажити на добре розігрітій олії з обох боків до рум'яного кольору. Котлети краще робити плоскими.
  5. Готові котлети викласти на паперовий рушник.

Читайте також:

Пісні морквяні котлети

Морквяні котлети

Інгредієнти

  • Морква – 300 г
  • Панірувальні сухарі – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування

  1. Моркву відварити в шкірці.
  2. Почистити, натерти моркву на крупній тертці, додати сіль і перець, панірувальних сухарів стільки, щоб "фарш" почав ліпитися.
  3. Сформувати котлетки, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити до золотистого кольору з обох боків.

Тут знайдете меню по днях тижня на весь Великий піст.