Як приготувати пісну яблучну шарлотку

5 грудня 2019, 18:40
Смачна домашня випічка з яблуками та корицею

Шарлотка з яблуками

Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме до 6 січня. Якщо ви хочете спекти щось смачне до чаю, забувши про вершкове масло і яйця, приготуйте яблучну шарлотку за нашим рецептом.

Дивіться відео, як приготувати дієтичну шарлотку:

Реклама

Читайте також:

Яблучний пиріг без яєць і молока

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 186 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 150 г борошна
  • 1 ч.л. соди
  • 100 г цукру
  • Ванілін
  • Мелена кориця
  • 150 мл води
  • 50 мл рослинної олії
  • 2-3 яблука
  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти, додати воду і олію, перемішати.
  2. Яблука почистити і порізати на дольки.
  3. У форму викласти яблука, залити рідким тістом і поставити в розігріту до 180 ºС духовку. Випікати, поки вставлена в центр пирога зубочистка не виходитиме сухою.
  4. Готову шарлотку охолодити і посипати цукровою пудрою.

Корисна порада

Яблука в рецепті можно замінити на груші, сливи чи абрикоси.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом пісних бананових оладок з корицею. Також ми розповідали, як приготувати дієтичне печиво без цукру.