Як приготувати піту з тунцем: покроковий рецепт від Григорія Германа

3 червня 2020, 13:28
Рецепт смачних і соковитих бутербродів з домашньої піти

Овни, які завжди поспішають, це піта

Домашня піта з начинкою з тунця, варених яєць, зелені, овочів і йогуртового соусу – прекрасна закуска, яку можна взяти з собою на роботу або пікнік.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Піта з тунцем і овочами

Овни, які завжди поспішають, це піта

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Складові:

  • 500 г борошна
  • 15 г сухих дріжджів
  • 150 мл води
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 3 варених яйця
  • 1 банка консервованого тунця
  • 300 г салатного листя
  • 100 г пряної зелені
  • 2 помідори
  • 1 огірок
  • 300 мл йогурту
  • Сіль, перець

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Дріжджі змішайте з частиною води, всипте трохи борошна.
  2. Борошно насипте в миску, додайте сіль. Влийте дріжджі і рослинну олію, додайте залишки води. Замісіть тісто і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
  3. Розділіть тісто на шість кульок і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Відправте в розігріту до 120 °С духовку на 10 хвилин.
  4. Наріжте інгредієнти для салату кубиками, посоліть і перемішайте.
  5. Трохи розкачайте кульки тіста, що підійшли. Печіть при 180 ºС ще 6-10 хвилин. Піта повинна залишатися білою.

Як подавати піту

Надріжте коржі збоку, покладіть всередину зелень і салат.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом конвертиків з лаваша з тунцем. Ведучий також показував, як зробити хрусткі бутерброди в лаваші.