Як приготувати піцу "Нісуаз": покроковий рецепт від Григорія Германа

26 травня 2020, 12:53
Рецепт смачної піци з оливками і сардинами

Піца "Нісуаз"

"Нісуаз" – не тільки знаменитий салат, але і піца, яка в оригіналі готується з анчоусами. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", радить замінити цей інгредієнт сардинами. Покроковий рецепт піци з відео дивіться нижче.

Піца "Нісуаз"

Реклама

Піца "Нісуаз"

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • Базове тісто для піци
  • 1.5 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. борошна
  • 300 г моцарели
  • 200 мл вершків
  • 300 г твердого сиру
  • 300 мл томатного соусу
  • 300 г консервованих сардин
  • 1 цибулина
  • 200 мл оцту
  • 200 г оливок
  • базилік
  • 30 г руколи
  • 1 свіжий огірок

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю наріжте, залийте оцтом і додайте трохи цукру.
  2. Розігрійте сковороду, обсмажте борошно до появи горіхового аромату. Влийте олію і перемішайте. Помішуючи, влийте вершки. Варіть до загущення, посоліть і за бажанням додайте мускатний горіх.
  3. Розтягніть тісто для піци руками на змащеній олією поверхні. Намажте томатним соусом і соусом бешамель.
  4. Зверху посипте тертим твердим сиром і моцарелою, яку пошматувати руками.
  5. Відправте випікатися в розігріту до 250 °С духовку на 15 хвилин. Коли тісто трохи підніметься, розкладіть зверху мариновану цибулю і поверніть в духовку.

Як подавати піцу

Реклама

На ще гарячу піцу викладіть шматочки риби, оливки і нарізаний тонкими слайсами огірок. Прикрасьте руколою і базиліком.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом піци "Чикаго".