Пиріг з персиками з пісочного тіста
Хочете приготувати смачний персиковий пиріг до чаю? Наш пиріг з хрусткого пісочного тіста з ароматною фруктовою начинкою виходить дуже апетитним.
Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:
Пісочний пиріг з персиковою начинкою
Час приготування: 2 години
Для тіста:
- 150 г вершкового масла або маргарину
- 300 г борошна
- 50 г цукру
- 1 яйце
- 1-2 ст. л. холодної води або молока
- Дрібка солі
- Для начинки:
- 4-5 персиків, свіжих або консервованих
- 1 ст. л. лимонного соку
- 100 г цукру
- Щіпка кориці
- Щіпка мускатного горіха
- Дрібка солі
- 2 ст. л. крохмалю
- Збитий жовток – для змазування верху пирога
Читайте також:
Спосіб приготування:
- За допомогою насадки "ніж" збити блендером вершкове масло, борошно, сіль і цукор в дрібну крихту. Додати яйце і воду або молоко. Не вимикати блендер, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
- Розділити пісочне тісто на дві нерівні частини. Розкачати на присипаній борошном поверхні. Перенести більшу частину в змащену маслом роз'ємну форму для випічки. Зробити пальцями бортики і поставити форму до холодильника на 30 хвилин.
- Свіжі персики очистити від шкірки. Для цього їх потрібно занурити на хвилину в окріп. Потім розрізати фрукти на скибочки, видаливши кісточку.
- Помістити нарізані персики у велику миску, додати цукор, крохмаль, лимонний сік, корицю, мускатний горіх і сіль.
- Перемішати і викласти фруктову начинку на основу з тіста.
- Розкачати тісто і нарізати його широкими смужками. Зробити з них грати на пирозі. Змастити тісто збитим яєчним жовтком і злегка присипати цукром.
- Розігріти духовку до температури до 220 С. Випікати пісочний персиковий пиріг протягом 25 хвилин, потім знизити температуру до 190 С і готувати до рум'яної скоринки.
- Вийняти пиріг з персиками з духовки. Дати йому охолонути протягом 2-3 годин, і тільки потім розрізати. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коблер з персиками і малиною. "Сьогодні" також публікували рецепт тірамісу з персиками.