Як приготувати пісочний пиріг з персиками: покроковий рецепт

17 липня 2019, 18:10
Рецепт персикового пирога з пісочного тіста

Пиріг з персиками з пісочного тіста

Хочете приготувати смачний персиковий пиріг до чаю? Наш пиріг з хрусткого пісочного тіста з ароматною фруктовою начинкою виходить дуже апетитним.

Дивіться відео, як приготувати лимонний пиріг з меренгою:

Реклама

Влітку для нього можна використовувати свіжі персики, а взимку – консервовані. Якщо ви плануєте покласти в начинку фрукти в сиропі, додайте менше цукру.

Пісочний пиріг з персиковою начинкою

Час приготування: 2 години

Реклама

Для тіста:

  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 300 г борошна
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 1-2 ст. л. холодної води або молока
  • Дрібка солі
  • Для начинки:
  • 4-5 персиків, свіжих або консервованих
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 100 г цукру
  • Щіпка кориці
  • Щіпка мускатного горіха
  • Дрібка солі
  • 2 ст. л. крохмалю
  • Збитий жовток – для змазування верху пирога

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. За допомогою насадки "ніж" збити блендером вершкове масло, борошно, сіль і цукор в дрібну крихту. Додати яйце і воду або молоко. Не вимикати блендер, поки тісто не почне збиратися навколо ножів.
  2. Розділити пісочне тісто на дві нерівні частини. Розкачати на присипаній борошном поверхні. Перенести більшу частину в змащену маслом роз'ємну форму для випічки. Зробити пальцями бортики і поставити форму до холодильника на 30 хвилин.
  3. Свіжі персики очистити від шкірки. Для цього їх потрібно занурити на хвилину в окріп. Потім розрізати фрукти на скибочки, видаливши кісточку.
  4. Помістити нарізані персики у велику миску, додати цукор, крохмаль, лимонний сік, корицю, мускатний горіх і сіль.
  5. Перемішати і викласти фруктову начинку на основу з тіста.
  6. Розкачати тісто і нарізати його широкими смужками. Зробити з них грати на пирозі. Змастити тісто збитим яєчним жовтком і злегка присипати цукром.
  7. Розігріти духовку до температури до 220 С. Випікати пісочний персиковий пиріг протягом 25 хвилин, потім знизити температуру до 190 С і готувати до рум'яної скоринки.
  8. Вийняти пиріг з персиками з духовки. Дати йому охолонути протягом 2-3 годин, і тільки потім розрізати. Це потрібно, щоб начинка загусла і не розтеклася.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати коблер з персиками і малиною. "Сьогодні" також публікували рецепт тірамісу з персиками.